Site icon REWIND.sk

Hra Rocket League prechádza na free-to-play model, na Steame už nebude dostupná

rocket league zadarmo

Zdroj: alintrx.com

Reklama

Rocket League zadarmo na Epic Games Store

Vývojárske štúdio Psyonix oznámilo, že už toto leto bude obľúbený športový titul Rocket League zadarmo. Po piatich rokoch, miliónoch hráčov a miliardách odohraných zápasov začína pre hru nová kapitola. Neskôr toto leto Rocket League prejde na free-to-play model, takže bude dostupný zadarmo pre všetkých nových hráčov.

Už viac nebude možné si ho zakúpiť na Steame (kde aktuálne stojí 19,99 €), pretože migruje na milovaný aj nenávidený Epic Games Store. Spoločnosť Epic Games totiž odkúpila štúdio ešte minulý rok v máji. Podľa oficiálneho vyhlásenia sa základná hrateľnosť nijakým spôsobom nezmení, prerobené budú iba hlavné menu. Taktiež budú vylepšené aj turnaje a výzvy.

Reklama
Zdroj: rocketleague.com

Skalní fanúšikovia a hráči sa ničoho nemusia obávať, cross-platform progres totiž zaistí, že si budete môcť zobrať svoj inventár, postup a kompetitívny rank na akúkoľvek platformu. Na to bude slúžiť váš Epic Games účet. Free-to-play verzia hry bude úplne rovnaká, ako tá na všetkých ostatných platformách. Cross-play bude fungovať medzi všetkými platformami vrátane medzi Epic Games Store a Steamom.

Reklama

Legacy status pre starších hráčov

Presný dátum tejto veľkej zmeny zatiaľ nepoznáme, no Rocket League sa na Epic Games Store dostane v rovnaký deň, kedy prejde na free-to-play model. A dokonca všetci, ktorí si hru zahrajú, dokým sa nezmení na free-to-play, dostanú Legacy status obsahujúci:

Pokiaľ vám teda Epic Games Store nevonia, tak si titul zakúpte na Steame dokým môžete. Psyonix bude stále podporovať Steam verziu novými aktualizáciami a obsahom, no zakúpiť ju už nebude možné. Čo sa týka konzol PlayStation 4, Xbox One a Nintendo Switch – tam hra taktiež prechádza na free-to-play model, no individuálnych launcherov sa obávať nemusíte. Rocket League bude dostupný v obchodoch každej konzolovej platformy.

Vyskúšate si toto spojenie áut a futbalu, pokiaľ ste tak za posledných 5 rokov ešte nespravili? Vaše názory nám dajte vedieť do komentárov!

Reklama

Zdroj: vg247.com, rocketleague.com

Exit mobile version