Site icon REWIND.sk

Na HBO Max sa chystá seriál Aqualad o LGBTQ+ hrdinovi z DC

seriál aqualad

Zdroj: gamesradar.com

Reklama

HBO Max prinesie seriál Aqualad

HBO Max pripravuje seriál Aqualad o tomto menej známom hrdinovi z DC za posledné roky. Ako to často pri podobných postavách býva, toto označenie nieslo viacero postáv. Prvý z nich sa objavil pomerne nedávno, v roku 2010 v zošitovke Brightest Day #4. V podstate by sa dalo povedať, že položil základy aj pre novodobú Young Justice v tomto svete.

Lenže v tejto tímovke sa novým nositeľom superhrdinského mena stal Kaldur’ahm. Avšak zaujímavosťou pri tom je, že touto postavou DC veľmi silne podporuje LGBTQ+ komunitu. Každý predstaviteľ Aqualada do nej totiž spadal. Najsilnejšie sa na to ale zameral tento príbeh, ktorý do seriálovej podoby prinesie Charlize Theron ako producentka.

Reklama
Zdroj: screenrant.com

Dramédia podľa grafickej novely spred dvoch rokov

Prvý skok do hranej verzie bude pre postavu z grafickej novely You Brought Me the Ocean (teda Priniesol si mi oceán). V roku 2020 ju priniesol autor Alex Sanchez. Ilustrátorkou a tvorkyňou grafiky mu v tomto prípade bola Julie Maroh. V centre je mladý chlapec menom Jackson Hyde.

Reklama

Žije v púštnom území v Novom Mexiku, kde vôbec nie je spokojný. Silná vnútorná túžba ho stále volá k oceánu, kam sa vyberie. Pri ňom postupne odhaľuje svoje superschopnosti spojené práve s vodou. Nájde však aj oveľa viac, keď sa zamiluje do svojho spolužiaka zo strednej školy, ktorý je kapitánom v plaveckom tíme, Kennyho Liua.

Zdroj: gaytimes.co.uk

Produkuje Charlize Theron

Produkciu si zobrala na starosť hollywoodska osobnosť, ktorú môžeme poznať ako hlavnú hviezdu filmov Atomic Blonde či jednu z hlavných v Mad Max: Zbesilá cesta. Seriál popisuje ako dramédiu, teda kombináciu drámy a komédie. Ešte nie je známy žiaden režisér ani autor scenára.

Nie je tak ani známe do ktorého z vesmírov, ktoré môžeme poznať z DC hranej podoby, zapadá. Je možnosť, že môže byť súčasťou DCEU alebo seriálového Arrowverse. Avšak sa samozrejme núka aj možnosť, že bude samostatným projektom, v ktorom budú vystupovať niektoré známe postavy, podobne ako Doom Patrol.

Reklama
Zdroj: comicbook.com

Črtá sa Young Justice?

Seriál Aqualad však môže podporovať aj tvrdenia, že eventuálne dostaneme Young Justice. Predsa len sa nám v poslednej dobe predstavuje čoraz viac mladých hrdinov. Onedlho dostaneme na rovnakej streamovacej službe filmy Batgirl a Blue Beetle a do kín je naplánovaný Static Shock. A päť mladých hrdinov je už dostatočný počet na to, aby to bola náhoda…

Otázkou, ktorá je v tomto prípade namieste, je či sa v DCEU niekedy stretnú Aqualad aj Aquaman. Vzhľadom na nedávne posunutie premiéry filmu Aquaman: Stratené kráľovstvo na budúci rok by nás neprekvapili aj nejaké pretáčky a prípadne malé cameo od tohto hrdinu. Avšak to už je zrejme iba strieľanie do priestoru, zrejme sa zatiaľ nechystá stretnutie s Jasonom Momoom.

Poznáte z DC aj hrdinu menom Aqualad? Čo si myslíte o jeho samostatnom seriáli, ktorý pripraví Charlize Theron? Je tiež podľa vás správnym krokom, že je predstavený ďalší homosexuálny charakter? Dajte nám vedieť v komentároch.

Reklama

Zdroj: screenrant.com

Exit mobile version