Site icon REWIND.sk

Vedeli ste, že existuje seriál Nočná mora z Elm Street? Teraz sa o ňom začalo z istého dôvodu znovu hovoriť

Seriál Nočná mora z Elm Street

Zdroj: cutewallpaper.org

Reklama

Seriál Nočná mora z Elm Street

Možno to teraz počujete prvý raz, ale existuje seriál na základe série Nočná mora z Elm Street. Ak ste ho ale nepoznali, nie ste jediní. Teraz sa však dostal opätovne do pozornosti divákov a to z jedného konkrétneho dôvodu. Vychádzal v dvoch sériách medzi rokmi 1988 a 1990.

Avšak nešlo priamo o spojenie s filmovou sériou, išlo o antológiu. Podobný námet ako Príbehy zo záhrobia, Freddy Krueger (Robert Englund) tu pôsobil ako rozprávač. Diváci dostali každý týždeň iný príbeh v sérii, ktorá dostala názov Freddy’s Nightmares (teda Freddyho nočné mory). Pilotná epizóda však bola prequelom k známej sérii Wesa Cravena.

Reklama
Zdroj: empireonline.com

Pôvodné filmy opakovane vydávané

Ten založil franšízu, ktorá má pôvodne sedem filmov. Potom sa zabijak zo snov stretol aj s druhým najväčším zabijakom z 80. rokov – Jasonom Vorheesom. Filmy (vrátane Freddyho vs. Jasona) boli opakovane vydávané na domácich médiách – či už VHS, DVD alebo najnovšie Blu-ray. Seriál však nikdy takéto vydanie nedostal a tak viac upadol do zabudnutia.

Reklama

To sa ale snaží zmeniť partia, ktorá stojí za známym webom Bloody Disgusting. V minulosti založili vlastnú streamovaciu službu, zameranú práve iba na horory. Dostala príznačný názov Screambox. Registrácia na ňu je zdarma a práve na nej bude vysielaných originálnych 44 epizód. Skvelá správa pre všetkých, ktorí ju nemali možnosť sledovať pôvodne v televízii.

Zdroj: collider.com

Práva má opäť pôvodný tvorca

Má to však aj svoj háčik. Nakoľko bude súčasťou prémiového obsahu na streame, diváci si budú musieť zaplatiť 4.99 $ mesačne za jej použitie. Ale necelé 4,50 € za 44 epizód s originálnym Freddy Kruegerom? To vôbec neznie ako zlý obchod!

Spomíname tu opakovane originálnych sedem filmov alebo pôvodného Freddyho. V roku 2010 totiž dostala Nočná mora reboot. To bolo ale pre priaznivcov ikonickej postavy veľkým sklamaním a preto ho často vynechávajú zo svojich záznamov. Našťastie ale – v roku 2019 boli práva na značku navrátené jej pôvodcovi, Wesovi Cravenovi.

Reklama
Zdroj: screenrant.com

Hororový maratón?

Daný rok povedal, že by chcel priniesť ďalšie filmy alebo seriál Nočná mora z Elm Street. Odvtedy ale plynie tretí rok a my nemáme žiadne ďalšie informácie o tom, čo by sa malo chystať. Ale predsa, Freddy vždy zasiahol, kedy by sme to najmenej čakali

Vedeli ste o existencii tohto seriálu? Pozreli by ste si teraz antológiu Freddy’s Nightmares? Za nás perfektný plán na víkendový hororový maratón, čo myslíte?

Zdroj: screenrant.com

Reklama
Exit mobile version