Site icon REWIND.sk

Konami sa oficiálne vyjadrilo k pokračovaniam Silent Hill a spolupráci s Hideom Kojimom

Kojima

Zdroj: ign.com

Reklama

Je spor konečne ukončený a môžeme očakávať nové Silent Hill?

Spolupráca Hidea Kojimu a japonskej spoločnosti Konami nepatrila k tým so šťastným koncom. Vydavateľstvo a úspešný herný vývojár pracovali na hrách z akčnej špionážnej značky s komplexne vystavaným príbehom Metal Gear desiatky rokov. Nakoniec však sám Kojima spoločnosť opustil a na oplátku ho Konami vyškrtlo z marketingových kampaní a rovnako mu podľa všetkého neumožnili navštíviť The Game Awards 2015.

Ako už fanúšikovia ambiciózneho a bezpochyby kreatívneho autora určite vedia, po svojom odchode sa vydal na vlastnú púť so spoločnosťou Sony. Jej výsledkom bol nakoniec Death Stranding. Jednalo sa o post-apokalyptický akčný survival titul, v ktorom prekonávate nebezpečné územia, bojujete s početnými hrozbami a rozpletáte Kojimov metaforický epos.

Reklama

Tým, že sa skončilo dlhoročné partnerstvo, utrpeli hneď dve značky. Jednak pôsobil posledný diel Metal Gear Solid s podtitulom The Phantom Pain nedokončene. Fanúšikov však trápilo i to, že pripravované Silent Hills, ku ktorému vyšlo demo, bolo zrušené. Konami fantastické P. T. stiahlo z PlayStation Store a odvtedy sa k nemu v podstate nevyjadrovali.

Reklama

Sony nedávno prišlo s ambíciou projekt obnoviť

Nie až tak staré správy z pomerne spoľahlivých zdrojov (Rely on Horror a Aesthetic Games) hovorili o tom, že Sony sa chce dostať k značke Silent Hill. Opätovne by ju spojili s Hideom Kojimom a dokonca aj s ostrieľanými vývojármi prvých survival hier, ktoré predstavovali prielom v žánri. Každého fanúšika kvalitného hororu, ale aj pomaly umierajúcej značky, to nepochybne potešilo.

Predsa len musíme uznať, že Death Stranding ani zďaleka nie je pre každého a lineárnejší hororový výlet by si od Kojimu a Silent Hill tímu priali mnohí. Stačí si uvedomiť, že by na ňom pravdepodobne s Hideom pracoval Guillermo del Toro, ktorý bol zainteresovaný v P.T. a prvom titule od Kojima Productions.

Spoluprácu s legendárnym herným dizajnérom, scenáristom a režisérom si pochvaľoval aj Norman Reedus, hlavný hrdina Death Stranding a predstaviteľ Silent Hills. V rovnakých pozitívach hovoril i Mads Mikkelsen, ktorý by do prípadného projektu zrejme s radosťou šiel.

Reklama
Zdroj: deathstranding.fandom.com

Konami jasne odpovedalo

Žiaľ, fanúšikov zrejme nepotešíme, nakoľko japonské štúdio akékoľvek tvrdenia o novej Silent Hill hre zamietlo. Jeden zo zástupcov spoločnosti prehlásil, že vo firme vedia o týchto zvestiach, ale podľa ich slov nie sú pravdivé.

Ničoho konkrétnejšieho sme sa dočkali a to môže znamenať len dve veci. Buď sa Sony a Konami rozšírenie týchto správ nepáčilo a tým pádom musia obe štúdiá mlčať, prípadne skutočne k žiadnej spolupráci medzi gigantmi a Kojimom nedochádza. Na ďalší vývoj udalostí si budeme musieť ešte nejakú dobu počkať.

Chceli by ste novú Silent Hill z produkcie Kojimu, ktorý má ambíciu vytvoriť najdesivejší titul na svete? Alebo vás po Death Stranding úplne stratil? Pokojne sa podeľte o svoje názory prostredníctvom komentárovej sekcie. 

Reklama

Zdroj: pcgamer.com

Exit mobile version