Site icon REWIND.sk

Najosobnejšia výpoveď Stevena Spielberga rozburácala filmový festival. Pozrite si trailer na The Fabelmans

trailer the fabelmans

Zdroj: dailymotion.com

Reklama

Trailer na The Fabelmans

Filmový festival v Toronte počas víkendu priniesol aj najnovší film Stevena Spielberga. Ide pre neho zatiaľ o najosobnejšiu filmovú výpoveď, nakoľko prostredníctvom nej poskytuje nahliadnutie do svojho detstva, vyrastania v Arizone a začiatok lásky k filmu. Pozrite si aj vy trailer na The Fabelmans.

Snímka je totiž autobiografickou iba z polovice. Namiesto vlastnej osoby štylizuje príbeh do fiktívnej rodiny Fabelmanovcov. Burta, ktorý predstavuje režiséra samotného, stvárňuje Paul Dano (Batman). Jeho súrodencov Sammyho (ktorý zobral do ruky aj kameru) a Reggie si zahrali Gabriel LaBelle (American Gigolo) a Julia Butters (The Gray Man). Mamu Mitzi hrá Michelle Williams (Venom: Carnage prichádza).

Reklama

Osobná a autobiografická snímka

Ďalej si zahrali aj Seth Rogen, Jeannie Berlin, Robin Bartlett, Keeley Karsten alebo Judd Hirsch. Scenár spolu s režisérom napísal Tony Kuschner, s ktorým už vytvorili snímky Lincoln, Mníchov alebo West Side Story. Sám Spielberg film uvádzal slovami „75 rokov tvorenia filmov viedlo k tomuto“.

Reklama

Snímka na festivale zožala niekoľkominútový aplauz a burácanie publika. Zverejnená ukážka nám len dokazuje, prečo to tak bolo. Ukazuje život autora od jeho raného detstva k prvému momentu, keď si zamiloval filmy v kine. Nie náhodou ukazuje práve prebudenie vášne cez westerny a ich pokus o následné napodobnenie. Prvým Spielbergovym krátkym filmom bol práve tento žáner v The Last Gun.

Zdroj: consequence.net

Na festivale zožal úspech

Zároveň ukazuje komplikované a roztrieštené rodinné vzťahy a ako jednotlivých členov ovplyvňuje vnímanie sveta a pravdy o sebe samom cez filmový svet. V neposlednom rade bude dôležitú úlohu zohrávať aj náboženský pôvod, samotný Spielberg pochádzal z rodiny ortodoxných židov.

Kanadská premiéra priniesla aj prvé reakcie novinárov. Všetci jednotne pochvaľujú tento 150-minútový, mimoriadne citlivý a osobný autoportrét. Cez neho zároveň podáva aj hold celej filmovej tvorbe a to nie len svojej. Vydanie pre široké publikum je sľubované na Deň vďakyvzdania, teda na 11. novembra.

Reklama

Páči sa vám trailer na The Fabelmans? Pozriete si aj vy najosobnejší a autobiografický film Stevena Spielberga? Dajte nám vedieť v komentároch.

Zdroj: variety.com

Exit mobile version