Site icon REWIND.sk

Ukážka na nový film režiséra Aarona Sorkina vás už teraz skvele stiahne do jeho atmosféry

the trail of the chicago 7

Zdroj: geektyrant.com

Reklama

The Trial of the Chicago 7 teaser

Chystaná politická dráma The Trial of the Chicago 7 ukazuje prvý teaser. Netflix ho vypustil presne dva mesiace odkedy nám ukázal prvé zábery z filmu. Teraz si môžeme pozrieť viac z chystanej práce Aarona Sorkina, o ktorom vieme, že je majstrom v tomto žánri. Za všetky treba určite spomenúť Sociálnu sieť, Moneyball či Veľkú hru.

A musíme povedať, že niečo iba cez minútu a pol dlhá ukážka toho už dokáže povedať dosť. Perfektne nás vtiahne do atmosféry konca 60. rokov a protestov v nej. Čo sa začalo ako mierumilovná demonštrácia totiž skončilo niekoľkými zatknutiami a ako už názov napovedá, aj súdom.

Reklama
Zdroj: deadline.com

Organizátori protestu pred súdom

V roku 1968 začal protest na Národnom demokratickom zraze. Viedli ho niektoré veľké osobnosti tej éry. Zamýšľali nenásilnou cestou zdeliť svoje názory a nesúhlasy, čo sa však nestretlo s pochopením miestnych vládnych zložiek. Tak skončilo 7 mužov v putách a boli predstavení pred súd. To vyvolalo však len väčší nepokoj protestujúcich a demonštrácie sa zvrhli na výtržnosti.

Reklama

Pre zahranie ústredných postáv si režisér zvolil skutočne skvelé mená z radov Hollywoodu. Stvárnia ich Sacha Baron CohenJeremy StrongEddie RedmayneAlex SharpYahya Abdul-Mateen IIJoseph Gordon-Levitt, a Mark Rylance. Oficiálny popis deja od tvorcov znie takto:

Čo bolo mienené ako mierový protest v roku 1968 na Národnom demokratickom zraze, prerástlo v násilné stretnutie s políciou a národnou gardou. Organizátori protestu — vrátanie mien ako Abbie Hoffman, Jerry Rubin, Tom Hayden, a Bobby Seale — boli obvinení z konšpirácií a plánov začať povstanie. To viedlo k jednému z najviac známych súdnych procesov v histórii.

Zdroj: vanityfair.com

Témy sú až bolestivo aktuálne

A už The Trail of the Chicago 7 teaser nám ukazuje, že tento materiál je naozaj rozumne spracovaný. Dáva nám pohľad na „pokojných prostestujúcich vs. políciu„, z ktorého až mrazí. Možno aj preto, že je téma tak aktuálna, situácia bola (a miestami stále je) v Štátoch veľmi podobná. Niektorí ľudia sa dokonca obávajú, či je vhodné ukázať dramatizáciu podobných vecí, ktoré vidíme aj v dnešných dňoch.

Reklama

Režisér a Netflix však zrejme vedia čo robia. Film totiž nehrá na rasovú kartu, jeho jadrom je boj politických aktivistov proti zákonu samotnému. A v ukážke vidíme skvelé momenty, napäté dialógy (napríklad medzi Cohenom, ktorý stvárňuje Abbieho Hoffmana a Gordonom-Lewittom, ktorý si zahral Richarda Schulzta), ktoré perfektne fungujú.

Témy, na ktoré Sorkin odkazuje, sú totiž neustále aktuálne a tak to vyzerá, že každý moment tejto drámy bude skvelé sledovať. Je predčasné hovoriť, či si za to vyslúži ďalšiu nomináciu, ale z môjho pohľadu to vôbec nie je vylúčené. Ako politicky ladený film dopadne sa v každom prípade budeme môcť presvedčiť 16. októbra na Netflixe a vo vybraných kinách.

Vtiahol atmosférou The Trail of the Chicago 7 teaser aj vás? Zaujala vás táto téma a myslíte si, že je aj teraz aktuálna? Dajte nám vedieť do komentárov.

Reklama

Zdroj: collider.com 

Exit mobile version