Site icon REWIND.sk

Najväčšia Thorova sila v MCU zatiaľ nebola ukázaná. Uvidíme ju vôbec niekedy?

film thor 4 marvel

Zdroj: worldsfinestgeeks.com

Reklama

Thorova sila v MCU

Od svojho debutu v prvom filme v roku 2011 sa Thorova sila v MCU neustále zvyšovala. Vždy našiel nové spôsoby, ako si poradiť so svojimi nepriateľmi a časom naberal aj na svojich schopnostiach. Odinov syn však ešte neukázal najväčšiu z nich, zrejme preto, že ani netuší, že ju má.

Ako vie každý fanúšikov komiksov, ale aj filmov, Thor je boh hromu z Asgardu. Je držiteľom mocného kladiva Mjolnir, ktoré mu dáva viacero schopností, okrem kontroly a manipulácie počasia dokáže pomocou neho aj lietať. Samozrejmosťou je okrem toho aj jeho ohromná sila, ktorá, ako sa hovorí v komiksoch, sa dokáže rovnať horám.

Reklama
Zdroj: avante.biz

Na krátky čas sme si mysleli, že o svoje schopnosti prišiel, keď v tretej časti, Ragnarok, zničili jeho kladivo. Spravila tak jeho nevlastná sestra Hela. Odin ho však uistil, že sa sila skrýva v ňom a stále dokáže privolávať blesky. To nič nemení na tom, že sa vybavil novou zbraňou, sekerou Stormbreaker. Avšak v Avengers: Endgame dokázal, že je stále hoden a teraz disponuje oboma zbraňami.

Reklama

Odinova sila

Takto sa ukázal už v siedmych filmoch a neustále dokazuje svoju moc. Vo filmovom vesmíre Marvelu však ešte neukázal to najlepšie, čo dokáže. Najväčšia sila jeho rodu pochádza práve z nástupníckeho práva na trón v Asgarde. Kto sa stane jeho kráľom, disponuje najväčšou magickou silou, ktorá je vo vesmíre známa. Hovorí sa jej Odinforce.

Zdroj: blog.usejournal.com

Jej užívateľ dokáže vďaka nej strieľať masívne energetické výboje, transportovať ľudí, dokonca vďaka nej dokázal bez námahy zničiť štíť Kapitána Ameriku. Že ide o skutočne mocnú vec dokazuje aj fakt, že je zdrojom sily viacerých zbraní. Okrem oštepu Gungnir je to napríklad Destroyer. Toto plechové monštrum si môžeme pamätať z prvého Thor filmu, keď proti nemu bojoval v Novom Mexiku.

Nepriame odkazy v MCU

Je to jeden z príkladov, kedy sa na ňu nepriamo odkazovalo. Agent Coulson vo filme Avengers disponuje zbraňou, ktorá bola vyrobená práve zo zvyškov Destroyera, a tak by mala teoreticky obsahovať Odinforce. V druhej časti Thora bojujú postavy proti temným elfom. Keď sa dostanú do trónnej sály v Asgarde, Odin na nich zošle vlnu, ktorá sa podobá práve spomínanej sile.

Reklama
Zdroj: quotev.com

Neskôr v tomto filme zomiera Odinova manželka a Thorova matka, kráľovná Frigga. Vládca Asgardu pritom použije mágiu, aby sa jej telo stalo čistou energiou. Neskôr, o film neskôr (Ragnarok) podobným spôsobom odchádza aj Odin samotný. To bývajú práve prípady, kedy sa mocní bohovia stanú jedným s Odinforce.

Thor ako kráľ Asgardu?

Thorova sila v MCU teda ešte nebola nikdy priamo ukázaná, ani sa o nej nehovorilo. Thor zrejme ani netuší, že ňou dokáže disponovať. Nikdy mu totiž ani nebol právoplatne odovzdaný titul vládcu Asgardu a s tým, že bol na istý čas zničený, sa situácia ešte viac skomplikovala. Nie je však stále vylúčené, že by sa mohol stať King Thorom, čo je jedna z jeho verzii z komiksu.

Zdroj: cbr.com

Momentálne ale odovzdal vládnuce žezlo Valkyrie na konci Avengers: Endgame. On sám sa vybral na cestu so Strážcami Galaxie. Vieme ale, že sa chystá štvrtý Thor film s podtitulom Love and Thunder, kde sa celá situácia môže zmeniť. Možno sa Odinov syn konečne dostane k mocnému oštepu Gungnir, možno sa stane vládcom Asgardu, a možno bude disponovať silou Odinforce. Uvidíme.

Reklama

Vedeli ste, že táto sila Asgarďanov existuje? Myslíte si, že by sa mala Thorova sila v MCU eventuálne objaviť? Dajte nám vedieť v komentároch. 

Zdroj: screenrant.com

Exit mobile version