Site icon REWIND.sk

Riaditeľ Sony oslavuje úspech filmu Uncharted. Nepriamo tak potvrdil pokračovanie

Pokračovanie Uncharted

Zdroj: impawards.com

Reklama

Sony nepriamo potvrdilo pokračovanie Uncharted

Riaditeľ a predseda predstavenstva spoločnosti Sony Pictures, Tom Rothman napísal zamestnancom mail. Oslavuje úspech filmovej adaptácie známej hernej značky od Naughty Dog s Nathanom Drakeom. Netreba byť ani príliš zdatný v čítaní medzi riadkami, aby sme vedeli, že takýmto spôsobom potvrdil pre Uncharted aj pokračovanie (ak nie hneď aj viaceré).

Samozrejme, aj kým nie je nič oficiálne, film s Tomom Hollandom a Markom Wahlbergom očakáva druhú časť. Na konci nám dali najavo, že ich dobrodružstvá budú pokračovať. Iba absolútna katastrofa v kinách by tomu mohla zabrániť. A práve to sa nestalo.

Zdroj: Sony Pictures / PlayStation Productions

V zárobkoch prekročil isté číslo

Ako sa písalo v správe, film za otvárací víkend prekročil hranicu zárobku 100 miliónov amerických dolárov po celom svete. A to je značný dôvod na oslavy! V maile sa písalo:

Reklama

„Drahí kolegovia, máme ďalší celosvetový úspech, ktorý môžeme oslavovať. Vyše $100M v kasách za jediný víkend a 90 % pozitívne hodnotenie od divákov na Rotten Tomatoes. Uncharted je novou filmovou franšízou, ktorá bude hitom.“

Dejovo iba začíname

Film automaticky označil ako franšízu, takže je jasné, že uvažuje o pokračovaní, prípadne viacerých. Ale samozrejme a logicky – film slúžil len ako akýsi prequel k hrám. Vidíme tu Nathana Drakea ako mladíka, ktorý len začína s dobrodružstvom. Vidíme jeho začiatok cesty so Sullym, ktorý dostane svoje charakteristické črty až v závere. A na svete je predsa toľko stratených pokladov, ktoré čakajú len na svoje objavenie…

Mail ďalej hovoril o pandemickej situácii. Rothman sa vyjadril, že aj napriek nej si zachovávajú priazeň divákov. Majú ďalší dôkaz o tom, že „kultúrna sila“ filmov je v ich podobe na veľkom plátne. Vidí, že ich model je efektívny a funguje. Týmto má na mysli neochotu vydať filmy na streamovacích službách.

Zdroj: gettotext.com

Osvedčil sa im ich model

Sony si radšej počkalo, aby mohlo snímky priniesť divákom v kinách. Spomínaný film bol jedným z prvých, ktorý bol kvôli covidu odložený. Predpokladaný zisk z kín však bol 30 miliónov dolárov za otvárací víkend. Nakoľko išlo o niekoľkonásobné prekonanie, Uncharted na pokračovanie hneď dostane zelenú (a označili ho za filmovú značku).

Reklama

Správa spomínala aj úspech ich iných filmov z posledných mesiacov. Išlo o pokračovanie Venoma (Carnage prichádza), Krotitelia duchov: Dedičstvo a ich najväčší ťahač do kín – Spider-Man: Bez domova. Aj v tom si zahral Tom Holland hlavnú úlohu.

Zdroj: thelegogame.com

Tom Holland na vrchole rebríčku

Drží sa ako filmová jednotka v kinách už 10 týždňov. Ako uvádzal samotný CEO Sony Pictures, ich model definitívne funguje. Ak pri existencii veľkého množstva streamovacích služieb (a konkurenčného boja tých najväčších) žiaden z nich nedokáže nahradiť zážitok z kina.

Čo hovoríte na potvrdenie, že Uncharted dostane pokračovanie? Myslíte si, že ich bude hneď niekoľko? Páčil sa vám Tom Holland ako Nathan Drake? Dajte nám vedieť v komentároch.

Reklama

Zdroj: movieweb.com

Exit mobile version