Site icon REWIND.sk

Veža hrôzy od Disney sa stále chystá. Na palube sú Scarlett Johansson aj Taika Waititi

Scarlett Johansson a Taika Waititi

Zdroj: theronin.org

Reklama

Scarlett Johansson, Taika Waititi a ďalšia atrakcia od Disney

Ešte pred dvoma rokmi Disney oznámilo, že prinesie ďalší film založený na jednej zo svojich atrakcií – Veža hrôzy. Veľa sa odvtedy zmenilo a dali prednosť skôr novej verzii Strašidelného domu, ktorý príde koncom júla. Zdá sa však, že ani strašidelný hotel s motívmi zo Zóny súmraku nebol škrtnutý. A na palube (či skôr v kabíne?) sú stále Scarlett Johansson a Taika Waititi.

Herečka a režisér už spolu pracovali na uznávanom filme Králiček Jojo. Istý čas sa zdalo, že ona na veľké štúdio úplne zanevrela a ich cesty sa definitívne rozišli. Podala na nich totiž žalobu kvôli tomu, že po uvedení Black Widow na streamovaciu službu príliš skoro po premiére prišla o značnú časť svojich zárobkov.

Reklama
Zdroj: comicbook.com

Herečka na Disney nezanevrela

Spor sa však podarilo urovnať a ona sa vo viacerých rozhovoroch vyjadrila, že nedokáže Disney vyradiť zo svojho života. Hovorila, že vyrastala na animákoch ako Aladdin, Leví kráľ či Malá morská víla – a pri tej sa nevie dočkať novej verzie. Pozvanie na slávnostnú premiéru však odmietla, pretože chce stráviť viac času s rodinou (a s nimi sa aj chystá pred veľké plátno).

Reklama

Spolu s rodinou vraj majú ročné vstupenky do Disney World a parky navštevujú tak 10-krát ročne. Preto je teraz pre ňu skvelá príležitosť vrátiť sa k filmu podľa jednej z nich. Veža hrôzy zavedie návštevníkov do hrozivého hotelu Hollywood Tower. V ňom v roku 1939 zmizla skupina osôb pri tom, ako sa viezli výťahom, do ktorého udrel blesk. Preto návštevníci dostanú desivé miestnosti a hlavným ťahákom je práve imitácia padajúceho výťahu.

Zdroj: gizmodo.com.au

Adaptácia atrakcie aj remake

Filmové spracovanie už raz prišlo. Bolo to v roku 1998 a hlavné úlohy si tam zahrali Steve Guttenberg a Kirsten Dunst. Sú dvojicou novinárov 60 rokov po spomenutých udalostiach, ktorých navštívi postaršia žena a rozpovie im o osudnej noci v hoteli. Rozhodnú sa do neho vybrať, aj keď sú presvedčení, že v ňom odvtedy straší.

Scarlett Johansson a Taika Waititi boli od začiatku vybraní ako hlavná hviezda a tvorca filmu. Scenár k novej verzii píšu John August (Frankenweenie) a Josh Cooley (autor V hlave a režisér Toy Story 4). Žiadne detaily o deji ešte nie sú známe a tak uvidíme, aký príbeh si pre nás pripravia. Strašidelný hotel s ešte hrôzostrašnejším výťahom však môžeme určite čakať!

Reklama

Zachytili ste už skôr, že sa chystá film Veža hrôzy? Vedeli ste o tom, že už minulosti dostala adaptáciu adaptáciu? Čo hovoríte na to, že ho režíruje Waititi s Johansson v hlavnej úlohe? Dajte nám vedieť v komentároch.

Zdroj: geektyrant.com

Exit mobile version