Site icon REWIND.sk

10 slávnych hercov, ktorí sú aj napriek bohatej kariére známi len vďaka jednej postave

herci postavy filmy

Zdroj: tvguru.cz, thenewdaily.com.au

Reklama

10 slávnych hercov, ktorých poznáme len vďaka jednej postave

Hrali mnoho postáv v tých najrôznejších filmoch. Každý z nich vždy túžil o tom, aby mal rôznorodú kariéru v Hollywoode. A aj keď sa im to podarí – sú uznávaní a poznajú ich na celom svete, niektorých hercov máme zafixovaných len vďaka jednej postave. Majú pritom za sebou impozantnú kariéru. Týchto 10 slávnych hercov si však len ťažko vieme predstaviť v inej úlohe.

1. Marlon Brando – Don Vito Corleone (Krstný otec)

Zdroj: themoviedb.org

Jeden z najviac legendárnych hercov Hollywoodu si zahral Dona Vita Corleoneho. Slávneho mafiánskeho bossa, známeho aj ako Krstný otec. Pre Marlona Branda je film Krstný otec tým najznámejším a kritikmi najcennejším v jeho kariére. Jeho výkon divákov uchvátil, rovnako ako aj réžia a celkový film.

Reklama

Smutným faktom je, že všetky jeho predošlé či ďalšie filmy upadli kvôli Krstnému otcovi do zabudnutia. Čo je ešte smutnejšie je to, že Brando tento film nenávidel až do konca svojho života. Rovnako ako aj postavu Dona Vita. Preto si ani neprezval Oscara za najlepší výkon v hlavnej úlohe.

Reklama

2. Angelina Jolie – Lara Croft

Zdroj: themoviedb.org

Všetci poznáme herečku Angelinu Jolie. Ale prečo ju poznáme? Je to vďaka filmom ako sú Gia či Narušenie? Určite nie. Poznáme ju ako nádhernú akčnú hrdinku Laru Croft. Tá si získala srdcia fanúšikov, a to prevažne vďaka svojej kráse a talentu.

Neskôr si Angelina ešte zahrala v kasových trhákoch, akým bola napríklad komédia Pán a Pani Smithovci. Tento film si však získal priazeň divákov hlavne vďaka správam zo zákulisia, že ústredné duo medzi sebou malo milostný vzťah. Každopádne, Angelina už bude navždy Lara Croft. A ak si myslíte opak, vedel niekto z vás, že získala Oscara za výkon vo filme Narušenie?

3. Seann William Scott – Steve Stifler (Prci, prci, prcičky)

Zdroj: TikTok / @mwfilmscc

Za túto rolu získal len 10 000 dolárov, no zmenila jeho život. Vďaka postave bláznivého Stiflera má Seann William Scott kariéru v Hollywoode. S touto postavou si zahral v troch dieloch kultovej série. Neskôr sa mu otvorili brány do Hollywoodu.

Reklama

Zahral si s Dwayneom Johnsom v akčnej komédii Vitajte v džungli. S Ashtonom Kutcherom vo filme Kámo, kde mám fáro. V hororovom kinohite Nezvratný osud či v tínedžerskej komédii Road trip. Ani jeden z týchto filmov však komerčne nesiahal sérii Prci, prci, prcičky ani po členky. Napriek bohatej kariére, ktorú Scott určite má, bude už navždy známy „len“ ako Steve Stifler.

4. Kate Winslet – Rose Bukater DeWitt (Titanic)

Zdroj: themoviedb.org

Oscarová herečka Kate Winslet sa preslávila vďaka jednému z najslávnejších filmov všetkých čias. Pre ňu to však bol odrazový mostík k filmom ako Večný svit nepoškvrnenej mysle či Núdzový východ. Ani jeden z týchto filmov sa však bohužiaľ ani nepriblížil ku komerčnej senzácii známej ako Titanic.

Narozdiel od svojho kolegu Leonarda DiCapria, ktorý sa dokázal odpútať od úlohy Jacka Dawsona, bude Kate už pre divákov navždy „len“ Rose z Titanicu.

Reklama

5. Robert Pattinson – Edward Cullen (Twilight sága)

Zdroj: themoviedb.org

Ešte pred sériou Twilight si Pattinson zahral Cedricka Diggoryho v sérii Harry Potter. V roku 2008 sa stal veľkou hviezdou vďaka romantickej fantasy dráme Súmrak. Rozhodnutie zahrať si jednu z hlavných postáv v tejto sérii dodnes ľutuje. Pattinsona sme videli vo filmoch ako Tenet, Voda pre slony či Maják a stal sa taktiež predstaviteľom Batmana. Dúfame, že sa raz dokáže odtrhnúť od škatuľky pekného upíra, no zatiaľ sa mu to ešte nepodarilo na 100 %.

6. Tobey Maguire – Peter Parker (Spider-Man)

Zdroj: themoviedb.org

Napriek tomu, že si Tobey Maguire zahral v oscarovom filme Pravidlá muštárne a v divácky obľúbenom hite Veľký Gatsby, pre každého je známy ako ten „pravý“ Spider-Man. Maguire si totiž zahral v prvej hranej adaptácii pavúčieho komiksového hrdinu. Jeho výkon bol natoľko presvedčivý, že si ho dodnes spájajú s touto postavou. Hercovi to ale nevadí. Svoju rolu si zopakoval v hite Spider-Man: Bez domova.

7. Julia Roberts – Vivian Wardová (Pretty Woman)

Zdroj: themoviedb.org

Juliu Roberts sme videli vo filmoch ako Svadba môjho najlepšieho priateľa, Notting Hill, Erin Brokovichová či Prípad pelikán. Ku všetkým týmto filmom sa však dostala cez kultovú romantickú komédiu Pretty Woman.

Reklama

V nej si Julia zahrala zrejme najrozkošnejšiu prostitútku v histórii kinematografie. Film mal neskutočný komerčný úspech, ktorý už žiadny ďalší film s touto herečkou nezopakoval. Po istých rokoch sa o to už Julia ani nepokúšala a začala si vyberať len projekty, ktoré nezáviseli od zárobku.

8. Daniel Radcliffe – Harry Potter

Zdroj: themoviedb.org

V tomto prípade to nemusíme ani vysvetľovať. Daniel Radcliffe sa stal v 11 rokoch svetovou hviezdo,u a to vďaka tomu, že si zahral ústrednú postavu z knižnej predlohy J. K. Rowlingovej. Séria Harry Potter dodnes patrí medzi tie najznámejšie na svete. A sám Radcliffe priznal, že slávnejšiu postavu si už zrejme nikdy nezahrá. Jeho kariéra však skutočne naberá obrátky.

Zahral si v survival príbehu podľa skutočnej udalosti Stratený v džungli či v gotickom horore Žena v čiernom. A nezabúdame ani na triler z väzenského prostredia Útek z Pretórie. Je však nejaká šanca, aby to pre divákov nebol navždy „len“ Harry Potter? Určite nie.

Reklama

9. Jennifer Coolidge – Stiflerova mama (Prci, prci, prcičky)

Zdroj: YouTube / Stiflers Mom

Vďaka postave, ktorú stvárnila, dnes všetci chlapi vedia, čo znamená slovo „MILF“. Jennifer Coolidge si v kultovej sérii zahrala Stiflerovu mamu, ktorou zostala dodnes. A to aj napriek filmom ako Pravá blondínka, Zoolander či seriálom 2 baby na mizine a Joey. Jej kariéra však absolútne nestagnuje. Nedávno sa výborne predviedla v krimi seriáloch Biely lotus a Vidím vás.

10. Rowan Atkinson – Mr. Bean

Zdroj: themoviedb.org

Kto by nepoznal jednu z najvtipnejších postáv kinematografie. Atkinson vytvoril postavu Mr. Beana na základe gestikuláčneho a neverbálneho humoru slávneho Charlieho Chaplina. A dnes sa radí medzi tých najkultovejších hercov v histórii.

Môžeme s určitosťou prehlásiť, že Mr. Bean pobavil divákov po celom svete a Atkinson môže byť na svoju prácu pyšný. Okrem Mr. Beana si zahral aj agenta Johnnyho Englisha. Taktiež je známy vedľajšou rolou predavača z kultovej komédie Láska nebeská. No pre každého to bude navždy Pán Bean.

Reklama

Toto sú herci, ktorí sú celosvetovo známi hlavne preto, že si zahrali len jednu postavu v kultových filmoch. Ktorého z nich zbožňujete najviac?

Exit mobile version