Site icon REWIND.sk

Technický poradca pre Marvel vie, ako priviesť Fantastickú štvorku do MCU. Poslúži k tomu Wakanda?

fantastická štvorka mcu

Zdroj: vox.com, youtube.com

Reklama

Fantastická štvorka v MCU?

Zatiaľ je pre nás záhadou a veľkou neznámou, ako by sa tento štvorčlenný tím mohol ukázať vo filmovom vesmíre Marvelu. Avšak vedec Clifford Johnson, ktorý už v minulosti radil s technickými záležitosťami, by mohol poznať spôsob. Podľa neho existuje možnosť, že by sa mohla Fantastická štvorka v MCU objaviť prostredníctvom Wakandy.

Clifford Johnson je britský teoretický fyzik a profesor, ktorý je poradcom pre viacero hollywoodskych projektov. Pracuje so samotným Marvelom dlhé roky, pomáhal aj na posledných dieloch s Avengermi, Infinity War a Endgame. S týmto vesmírom už má teda bohaté skúsenosti.

Reklama
Zdroj: movieweb.com

Vedecký poradca má jasnú víziu

Nedávno robil rozhovor o komédii Palm Springs od Hulu, ktorá sa pohráva s cestovaním v čase. Je logické, že na ňom tiež pracoval ako poradca. V danom rozhovore sa ale rozhovoril aj o svojej práci na komiksových dielach. Prišiel reč na Fantastickú štvorku, ktorú nevieme, ako dostanú do filmového sveta. Vyjadril sa ale, že nakoľko je v komikse Black Panther vedec ako on, tak by mohol poznať spôsob. Povedal:

Reklama

„Wakanda a Fantastická štvorka by sa mohli spojiť, a ja viem ako na to. Myslím, že by to bol príjemný odkaz komiksu a ďalší spôsob, ako ukázať vedeckú rôznorodosť ako vstupný bod pre Fantastickú štvorku do filmového vesmíru Marvelu. Wakanďania by mohli nájsť štvorku v nejakej extra dimenzii a priviezť ich do ich vesmíru. Ak mi zavolajú, tak som ochotný to spraviť.“

Na prvý pohľad jednoduché spojenie, ale prečo nie, ak by fungovalo? Otváranie portálov a to, že existuje viacero dimenzii a vesmírov, sme sa už vo filmoch od Marvelu dozvedeli. V Spider-Manovi sme mali na to na prvý pohľad malý náhľad, zistilo sa však, že ide skôr o trik. A keďže Marvel teraz vlastní viaceré značky, zrejme je čas na to, aby ich postupne spájali.

Zdroj: knowyourmeme.com

Marvel postupne prinesie ostatné značky

Ako už väčšina zrejme vie, Disney kúpilo počas minulého roka štúdio Fox. Práve pod ne spadala spomínaná tímovka a okrem toho napríklad aj X-Meni. A keďže Marvel spadá tiež pod vlastníctvo Disney, je samozejmé, že tieto svety prejdu prepojením. Potvrdil to aj riaditeľ Marvelu, Kevin Feige, keď povedal, že dané značky prejdú akýmsi opätovným rebootom.

V rámci Fantastickej štvorky budú snáď postupovať veľmi opatrne. Tím, v ktorom sa nachádza Reed Richards (Mr. Fantastic), Sue Storm (Invisible Woman), Johnny Storm (Human Torch) a Ben Grimm (The Thing) už totiž jeden reštart dostal. Pôvodný film vyšiel ešte v roku 2005 a nedostal práve najteplejšie prijatie od divákov. Pokračovanie bolo ešte slabším.

Reklama
Zdroj: syfy.com

To je však stále nič v porovnaní s pokusom z roku 2015, kedy išlo o najväčší komiksový prepadák za posledných 20 rokov. Preto je viac ako jasné, že sa musí objaviť Fantastická štvorka v MCU opatrne a s akousi noblesou. Ale osobne si myslím, že T’Challa by mohol priniesť tím Reeda Richardsa so všetkými poctami. Predsa len, aj jeho prvé objavenie v treťom Captainovi Americovi bola presná trefa.

Myslíte si, že by toto mohol byť správny spôsob ako by sa mohla predstaviť Fantastická štvorka v MCU? Svoj názor nám dajte vedieť v komentároch. 

Zdroj: movieweb.com

Reklama
Exit mobile version