Site icon REWIND.sk

Nachádza sa John Wick vo videohre? Podľa šialenej fanúšikovskej teórie je to možné

john wick vo videohre

Zdroj: gamespot.com

Reklama

John Wick vo videohre, ale nie tej, ktorej myslíte

To, že o nejaký čas vyjde na PlayStation 4 hra s tematikou s jednej obľúbených postáv Keanu Reevesa, je jasné. Jej názov bude znieť John Wick Hex, ale tu nie je reč o nej. Zamysleli ste sa nad tým, ako môže John Wick prežiť všetko, čo prežíva?

Niekoľko fanúšikov na Reddite sa totiž zamyslelo, a to nie málo. Prišili k záveru, že celý dej tejto filmovej série sa odohráva v rámci videohry. Začali jednoduchým faktom – John vždy zabije niekoľko obyčajných chlapov, kým sa dostane k niekomu dôležitejšiemu, s kým si pomeria sily. Niečo ako boss na konci úrovne, no nie?

Reklama
Zdroj: kungfukingdom.com

NPC a bossovia

Pri postavách je na mieste zostať aj ďalej – väčšina postáv funguje iba pri interakcii s hlavným charakterom. Niečo ako takzvané NPC, teda nehrateľné postavy. A tie sa neschyľujú k násiliu priamo, prípadne len nejak v pozadí.

Reklama

Toto by sa dalo rozpracovať aj viac. Postavy sa s Johnom rozprávajú, takže ide iba o dialóg. Ak sa bojuje, tak vidíme iba akčné scény, málokedy sa tieto scény prelínajú alebo plynule striedajú. Vidíte teda už aj vy paralelu medzi priamou akciou v hre a cutscénami, ktoré slúžia na doplnenie deja?

Zdroj: atomtickets.com

John Wick vo videohre zbiera health packy

Vráťme sa ešte k tomu základnému faktu, prečo predpokladať, že je John Wick vo videohre. Wick sa zakaždým zraní, ale jeho zranenia dlho nevydržia. Ako by to dokázal bez healovania alebo postupného dopĺňania zdravia? A nezbiera on náhodou cestou health packy?

Ako ozdravovacie centrum alebo respawn point by mohol slúžil hotel Continental. Tam sa zastavuje všetka akcia, postavy nesmú nič konať a dokonca slúži aj na doplnenie zásob. Okrem vyššie spomínaných teda môže perfektný ako miesto, kde si uložiť proces hry – safehouse.

Reklama
Zdroj: slashfilm.com

Čo keď zistí, že jeho ženu zabili tvorcovia?

A čerešničkou (alebo nábojnicou?) na torte, je zbieranie mincí. Presne ako v Super Mariovi. A teraz priestor, kde sa teória naozaj dostáva do zaujímavých koľají: Čo keď je John Wick vo videohre a dozvie sa, že sa tvorcovia rozhodli zabiť jeho ženu? Rozbehne pomstu proti nim?

Toto by bolo zaujímavé sledovať. Ale fanúšikovia s teóriami zašli ešte ďalej. A vôbec to neznie tak neuveriteľne. Čo keď sa dej Johna Wicka skutočne odohráva iba v simulácii? No a o akej inej v tomto prípade hovoriť, ako o samotnom Matrixe?

Zdroj: lynxotic.com

John Wick alebo Thomas Anderson?

Tak v prvom rade – obe vychádzajú v rovnaký dátum (resp. aspoň mali počas mája 2021). Hlavnú úlohu v oboch prípadoch stvárnil Keanu Reeves, k hereckému obsadeniu sa ale pridal aj Laurence Fishburne. Sú to síce dve rozdielne značky od rozličných tvorcov a štúdií, ale podobností je niekoľko…

Reklama

Je teda John Wick vo videohre, alebo je to Neo na jednej z ciest do Matrixu? Rozbehne v budúcnosti John pomstu na oveľa viac metafyzickej úrovni? Asi to príliš nemusíme očakávať, ale šanca predsa len vždy existuje. Hlavne v súčasnom čase pokračovaní, rebootov, spin-offov a crossoverov.

Pozreli by ste si radšej odhalenie, že je John Wick vo videohre, alebo v Matrixe? Dajte nám vedieť v komentároch!

Zdroj: cinemablend.com

Reklama
Exit mobile version