Site icon REWIND.sk

Tieto nereálne veci vo filmoch a seriáloch nás otravujú už celé roky. Tvorcovia ich však stále ignorujú!

nereálne veci vo filmoch a seriáloch

Zdroj: adme.media

Reklama

Kto by nechcel žiť život jednoduchej filmovej postavy. Tá totiž stíha prísť načas do práce, pričom si ešte predtým ráno zabehá, dá sprchu, nachystá raňajky a pekne sa oblečie. Potom skončí v džungli bez všetkého, čo by žena potrebovala, vrátane hygienických potrieb. No a keď sa na vás vrhne celý gang s tým, že vás chce každý z nich zabiť, nikto nezabúda na gentlemanskú dohodu, že sa útočí len po jednom. Aj toto sú nereálne veci vo filmoch a seriáloch, na ktoré sme sa rozhodli tak trochu si posvietiť.

1. Bizarnosť dobrodružných filmov

Zdroj: adme.media

Každý z nás miluje tie dobrodružné príbehy, v ktorých sa striedajú lokácie a hrdinovia zažívajú samé dobrodružstvá. Každý takýto moment väčšinou začína tým, že nejaký archeológ nájde stratenú mapu a ukáže prstom na odľahlé miesto. No a zrazu už vidíme lietadlo, ktoré hrdinov na dané miesto vezie. Pričom máme viacero nezodpovedaných otázok. Kde na to vzali peniaze? Odkiaľ sa vzalo to lietadlo? A to im v práci dali dovolenku?

Reklama

Ďalšou mimoriadne zaujímavou vecou je menštruácia vo filmoch. Tú majú len tie ženské postavy, ktorým to sadne do príbehu. Ak sa však hrdinka ocitne v nejakej džungli, na menštruáciu skrátka nie je čas. V tomto prípade je skrátka každá hrdinka v prechode.

Reklama

2. Záhada seriálu Priatelia

Zdroj: adme.media

Povedzme si rovno, že každý z nás ledva stíha prísť do práce načas. A je jedno, či pracujete na čerpacej stanici alebo v banke. A taktiež priznávame, že milujeme sitkom Priatelia, tak ako asi všetci. Bolo skutočne sympatické vidieť, ako každý deň pred prácou sedia v kaviarni, pričom sa vždy rozlúčia so slovami: „Už by som mal ísť do práce.“ Každý normálny človek si totiž vypije kávu buď doma, cestou do práce alebo rovno v práci. Nikto by v skutočnom živote nemal čas na to, aby ešte hodinu klebetil so svojimi priateľmi. A ak by to aj urobil, tak by už ani do práce nemusel chodiť.

3. Parkovanie je možné všade

Zdroj: adme.media

V niektorých ojedinelých prípadoch sa stane, že hrdina hľadá parkovacie miesto. Samozrejme to len v tom prípade, ak to sadne k typu jeho/jej postavy. Vo väčšine filmov a seriálov však vidíme, ako postava zaparkuje prakticky aj na ulici a jednoducho vystúpi z auta. Vieme, že v príbehu má skrátka na práci dôležitejšie veci ako je parkovanie. Ale je to skrátka jedna z vecí, ktoré sa v skutočnom živote nedejú.

4. Ranná rutina

Zdroj: adme.media

Tento prípad sa už opakuje príliš dlho a čakáme na seriál, ktorý by toto nevniesol do deja. Každá postava, najmä ak ide o silnú a emancipovanú ženu, si ráno musí zabehať. Potom si dá sprchu a raňajky. A samozrejme do práce príde včas, namaľovaná a krásna, ako by nikdy v živote nebehala. Videli sme to aj v takom cenenom seriáli, akým je Domček z kariet či v romantickej dramedy šou Emily v Paríži. A samozrejme v mnohých ďalších filmoch a seriáloch.

Reklama

5. Opica po alkohole vo filmoch neexistuje

Zdroj: entertainment.ie

Síce sa objavilo pár prípadov, v ktorých mal dotyčný hrdina opicu a skutočne to na ňom bolo vidieť. Avšak väčšinou to každá postava len okomentuje slovami: „Ach moja hlava.“ Pričom o pár minút vyzerá ako by spal/a 12 hodín a je pripravený/á do práce. Samozrejme, že postavy nesmú odbočovať od deja a alkohol je len malým detailom, čomu rozumieme. Po 30-tke sa však opica nesie s človekom prakticky celý deň a niekedy aj viac ako jeden deň. Všetci pracujúci ľudia si preto majú vo zvyku vypiť až v piatok večer, teda pred víkendom.

6. Keď som v strese, opláchnem si tvár vodou

Zdroj: soakology.co.uk

Pridávame ešte poslednú perličku a tou je táto nesmrteľná klasika. Keď je nejaká postava z niečoho nervózna, vlezie na záchod a pozerá do zrkadla. Niečo zamumle a potom si šplechne na tvár vodu. A ešte pri chlapoch by to bolo možné. Pri ženách, ktoré majú na tvárach líčenie, s ktorým sa hrali možno aj niekoľko hodín, to určite možné nie je. Každopádne, spýtajte sa samých seba, kedy ste naposledy urobili toto na záchode?

Zdroj: adme.media

Reklama
Exit mobile version