Site icon REWIND.sk

TOP 29: Nové filmy a seriály, ktoré si tento mesiac nesmiete nechať ujsť

nove serialy a filmy

Zdroj: jooinn.com, pngaaa.com

Reklama

Nové filmy a seriály v novembri 2021 na HBO GO

Nemáte čo pozerať? Nebojte sa, zachránime vás! V tomto zozname vám predstavíme nové filmy a seriály, ktoré si čoskoro môžete pozrieť aj doma prostredníctvom streamovacej služby HBO GO.

Čarodejnice / The Witches

Oscarový režisér Robert Zemeckis (Forrest Gump, Návrat do budúcnosti, Na lane a ďalšie) prispôsobil modernému publiku obľúbený príbeh Roalda Dahlanesmrteľnej literárnej legendy. Malá sirota (Jahzir Bruno) sa na konci roka 1967 presťahuje k svojej milujúcej babičke (Octavia Spencer) do mestečka v Alabame – Demopolis, kde dvojica narazí na zdanlivo očarujúce, ale diabolské čarodejnice.

Reklama

Babička nášho mladého hrdinu odvezie do luxusného prímorského letoviska, ale bohužiaľ tam dorazí práve pred snemom čarodejníc, na ktorom hlavná čarodejnice
(Anne Hathaway) zhromaždila všetky kolegyne z celého sveta, aby uskutočnila svoje hanebné plány.

Reklama

Mesto lží / City of Lies

„Povinné čítanie“ všetkých milovníkov rapu! Detektív losangeleskej polície Russell Poole (Johnny Depp) nedokáže vyriešiť svoj najväčší prípad – vraždy hudobných legiend Tupaca Shakura a Christophera Wallacea prezývaného Notorious B.I.G, ktorí boli nezávisle na sebe zastrelení v rokoch 1996 a 1997. Prípad zostáva aj po dvadsiatich rokoch otvorený.

Reportér Jack Jackson (Forest Whitaker), ktorý sa zúfalo snaží zachrániť svoju povesť a kariéru, sa snaží zistiť dôvod. Vyhľadá Poolea a spoločne sa snažia prípad konečne uzavrieť. Poole odhaľuje neuveriteľný príbeh o moci, korupcie a zločinu a Jackson rozpletá sieť škandálov a podvodov. Neúnavne pátrajú po pravde. Rozbijú základy losangeleskej polície? V čom tkvelo spojenie medzi LAPD a nahrávacou spoločnosťou Death Row Records? A ako dopadne boj o ich vlastnú záchranu?

Ammonite

V 40. rokoch 19. storočia hľadá kedysi uznávaná Mary Anning fosílie na nehostinnom pobreží mora, aby ich predajom zarobila na živobytie pre seba a svoju chorľavú matku. Ponuku bohatého turistu nato, aby počas jeho neprítomnosti zasväcovala do svojej práce jeho manželku Charlottu, z finančných dôvodov nemôže odmietnuť.

Reklama

A hoci si s bohatou paničkou spočiatku zásadne nerozumejú, postupne sa medzi nimi začne vytvárať silné puto, ktoré ich donúti pozrieť sa do očí pravde o tom, čo k sebe naozaj cítia. Francis Lee po úspešnej mužskej romanci z prostredia anglického vidieka Na konci sveta obrátil svoju pozornosť k milostnému vzťahu medzi dvoma ženami. Inšpiroval sa životom paleontologičky Mary Anning a do hlavných úloh obsadil Kate Winslet a Saoirse Ronan.

Happiest Season

Jedinečný feel good movie s témou tajnej lesbickej lásky! Prvé stretnutie s rodinou vašej priateľky môže byť náročné. A ešte ťažšie je plánovať žiadosť o ruku na každoročnej štedrovečernej večeri jej rodiny – pričom jej príbuzní ani nevedia, že je lesba.

Keď sa Abby (Kristen Stewart) dozvie, že Harper (Mackenzie Davis) ich vzťah pred rodinou tajila, začne o nej pochybovať… Sviatočná romantická komédia Šťastné a veselé zachytáva pestrú škálu emócií spojených s túžbou po prijatí zo strany rodiny, snahou byť verný sám sebe a odhodlaním nepokaziť si Vianoce.

Reklama

Succession III.

Seriál s deviatimi cenami Emmy na konte, vytvorený na Oscara nominovaným Jesseom Armstrongom (Politické kruhy), skúma témy moci, politiky, peňazí a rodiny. Pojednáva o bohatej dysfunkčnej rodine, na čele ktorej stál donedávna Logan Roy (Brian Cox), generálny riaditeľ jedného z najväčších mediálnych a zábavných konglomerátov na svete.

Logan Roy, ktorého na konci druhej sezóny oklamal syn Kendall, sa v úvode tretej série nachádza v nebezpečnej pozícii a snaží sa zaistiť rodinné, politické a finančné spojenectvo. Napätie rastie a hrozí, že sa neľútostná korporátna bitka zmení v rodinnú vojnu… V novej sérii sa predstaví aj Adrien Brody a Alexander Skarsgård.

Nesvoja V. / Insecure V.

Tvorkyňa, scenáristka a hlavná hviezda seriálu Nesvoja – Issa Rae, nominovaná za svoju úlohu dvakrát na Zlatý glóbus, sa vracia na HBO v piatej sérii. Komediálny seriál sleduje okrem iného priateľstvo dvoch súčasných černošiek, rovnako ako ich nepríjemné zážitky a pikantné strasti.

Reklama

Kým si kliesnia cestu medzi zákernými úskaliami profesionálneho i osobného života v Los Angeles, najlepšie kamarátky Issa (Rae) a Molly (Yvonne Orji) čelia ako dve černošky popierajúce všetky stereotypy najrôznejším výzvam.

Larry, kroť sa XI. / Curb Your Enthusiasm XI.

HBO uvádza jedenástu sériu seriálu ovenčeného cenou Emmy a Zlatým glóbusom. Scenárista, producent a komik Larry David predstavuje…scenáristu, producenta a komika Larryho Davida! So snahou čo najvernejšie zachytiť realitu sleduje každá časť Davida, ako sa stretáva s fiktívnymi aj reálnymi osobnosťami.

Trebárs s Jeffom Garlinom (ako manažérom Jeffom Greenom), Susie Essman (predstavujúcu Jeffovu ženu), Cheryl Hines (stvárňujúcu Larryho bývalú manželkou Cheryl) a J.B. Smoove (v úlohe Larryho spolubývajúceho Leona), ktorí sa vracajú v dobre známych úlohách.

Reklama

Britannia III.

Epická vizionárska dráma pokračuje v napínavej tretej sérii, ktorá sleduje rímsku inváziu do Británie. Bezohľadný a ľstivý generál Aulus Plautius je viac ako inokedy odhodlaný dobyť túto mýtickú krajinu na najsevernejšom cípe Rímskej ríše. Mocných druidov už zlomil a rozdrvil, ale jeho hlavná úloha, zajať a zabiť Vyvolenú, je pre neho stále nedosiahnuteľná…

Keď sa proti nej začnú zhromažďovať ďalšie sily, je Cait zraniteľnejšia, než si myslí. Je otrasená udalosťami z druhej série a trápi sa poslaním Vyvolenej. Ale možno vôbec uniknúť svojmu osudu?

Biely lotos / The White Lotus

Vitajte medzi bohatými bielymi (šialenými) ľuďmi, ktorých predkovia ukradli domorodcom krajinu, zabíjali ich a potom ich potomkov donútili tancovať pre svoje potešenie… Šesťdielna satirická miniséria HBO z dielne Mikea Whitea („Moje nové Ja“ z produkcie HBO) sa odohráva v luxusnom havajskom letovisku a sleduje viac či menej neznesiteľných hotelových hostí počas ich týždennej odpočinkovej a omladzujúcej dovolenky v raji.

Reklama

S každým ďalším dňom vychádza najavo, že zdanlivo dokonalí turisti, usmievaví zamestnanci hotela aj samotný idylický rezort na rozprávkovom ostrove Maui majú aj svoju temnejšiu stránku.

The Good Fight V.

V piatej sérii seriálu o známej firme Reddicková, Boseman a Lockhartová, obľúbeného nielen medzi právnikmi, je Diane (Christine Baranski) nútená zvážiť, či je pre ňu vhodné viesť advokátsku kanceláriu spoločne s Liz (Audra McDonald) po tom, čo spoločnosť prišla o dvoch popredných právnikov.

Marissa (Sarah Steele) aj firma sa medzitým zapletú s Hale Wacknerom (Mandy Patinkin) z Chicaga, ktorý sa rozhodne otvoriť si svoju vlastnú súdnu sieň v zadnej časti kopírovacieho centra

Reklama

Billions V.

Držitelia Emmy a Zlatého glóbusu Paul Giamatti a Damian Lewis excelujú v dráme o mocenskej politike v newyorskom svete veľkých financií. Skúsený prokurátor Chuck Rhoades (Giamatti) sa dostane do ostrého stretu s ambicióznym kráľom špekulatívnych investičných fondov Bobbym Axelrodom (Lewis).

Obaja využívajú všetku svoju moc, vplyv a taktiku, aby sa navzájom prechytračili. V tomto aktuálnom, provokatívnom seriáli ide totiž o miliardy.

Scenes from a Marriage

Divákmi a kritikmi výborne hodnotený seriál Scény z manželského života sa dočkal svojej dabovanej verzie. Seriál je natočený na motívy rovnomennej švédskej klasiky Ingmara Bergmana z roku 1973, skúma ikonické poňatie lásky, nenávisti, túžby, nevery, manželstva a rozvodu z pohľadu súčasného amerického páru.

Reklama

Predstavitelia hlavných úloh, priatelia Oscar Isaac a Jessica Chastain, sa pred kamerou stretávajú druhýkrát. Už v roku 2014 zaujali publikum ako manželia v krimi thrilleri Vojna bez pravidiel.

Vražda dvoch milencov / The Killing of Two Lovers

Láska, rodina, zrada, sklamanie, zlosť na pozadí krásnej prírody Utahu. V ospalom mestečku v srdci Spojených štátov sa štyridsiatnik David (Clayne Crawford) zo všetkých síl snaží udržať svoju rodinu so štyrmi deťmi pohromade po tom, čo sa s manželkou rozhodli rozísť.

Hoci majú dohodu, že si môžu hľadať novú lásku, David ťažko prijíma nový milostný vzťah svojej ženy. Má všetko obetovať, alebo sa naopak snažiť o Niki bojovať do poslednej kvapky krvi? Divácky hit zo Sundance na vašich obrazovkách!

Reklama

Večná krása / Eternal Beauty

Jane (Sally Hawkins) sa po tom, čo jej utečie jej nastávajúci priamo od oltára, nervovo zrúti. Jej schizofrénia sa zmení v dvadsaťročnú epizódu, v ktorej sa stretávajú láska (skutočná i domnelá) a rodinné vzťahy. Situácia sa však zmení, keď nadviaže temne komický vzťah s Mikeom (David Thewlis), neúspešným hudobníkom a ďalšou stratenou dušou.

Waleský herec a v posledných rokoch aj režisér a scenárista Craig Roberts si pre protagonistku s diagnózou nemohol vybrať lepšiu adeptku ako Sally Hawkins, ktorá veľmi často stvárňuje krehké a citlivé, alebo priamo psychicky choré či inak handicapované ženy. Za úlohu nemej upratovačky vo filme Podoba vody bola nominovaná na Oscara a zažiarila aj v ďalších snímkach.

Slová načmárané na stenách / Words on Bathroom Walls

Krajší a dojemnejší príbeh jedného zložitého dospievania už v novembri neuvidíte! Vtipný, hĺbavý Adam zdanlivo nevybočuje z priemeru: jeho telo vrie búriacimi sa hormónmi a myseľ sa upína k budúcnosti, v ktorej sa chce stať kuchárom. V polovici posledného ročníka je Adam po incidente na hodine chémie vylúčený zo školy a je mu diagnostikovaná schizofrénia.

Reklama

Na katolíckej akadémii, kde dokončuje polrok, má len malú nádej, že sa mu podarí zapadnúť medzi ostatných. A tak chce svoju chorobu udržať v tajnosti, kým sa nezapíše na kulinársku školu. Keď však stretne úprimnú, inteligentnú Mayu (Taylor Russell), okamžite sa medzi nimi vytvorí silné a upokojujúce puto. Vzťah sa prehlbuje a dievča Adama prinúti, aby otvoril svoje srdce a nenechal so obmedzovať vlastným stavom.

Neznámy / Neidentificat

Po maďarskom filme Valan – údolie anjelov prichádza výborná drsná krimi z blízkej krajiny na východe; tentokrát sa odohráva na severe Rumunska. Napriek narastajúcim dlhom a komplikovanému osobnému životu je detektív Florin Iespaş odhodlaný vyriešiť ťažký prípad, ktorý nikoho nezaujíma.

Policajt má nariadené dať od prípadu ruky preč, ale pokračuje v neoficiálnom vyšetrovaní a čoskoro objaví stopu vedúcu k dvom hotelovým požiarom, ktoré zapríčinili niekoľko úmrtí. Podozrivým je rómsky člen ochranky Bănel, ktorý však všetko popiera. Florin naráža na odmietavý postoj policajného šéfa k vyšetrovaniu, na nedôveru kolegov aj na vlastných démonov. Musí zostaviť zložitý plán a prijať drastické opatrenia, aby prípad s neznámym páchateľom vyriešil.

Reklama

Azúrová modrá / Azul el Mar

Lola prechádza vnútornou krízou. Potrebuje zmenu, ale jej rodina si želá, aby všetko zostalo po starom. Je pätnásť rokov vydatá, má štyri deti a poslednú šancu všetko napraviť a stráviť letnú dovolenku s rodinou v Mar del Plata.

Hoci si Lola užíva slnečné dni a prechádzky, nezdá sa, že by bola šťastná… Chce sa rozísť s manželom a nájsť nový začiatok.

Krásne malé koníky / Mikra omorfa aloga

Priali ste si niekedy prežiť svoj život znovu a inak? V luxuse, ktorý si predsa zaslúžite? Keď si myslíte, že ste o všetko prišli, už beztak nemáte čo stratiť… V dôsledku desivej katastrofy odvezú Aliki a jej manžela Petros svojho synčeka Panagiotisa do provinčného prímorského mestečka, kde hľadajú útočisko.

Reklama

Obaja si tu nájdu dočasné zamestnania a snažia sa dať svoj život opäť dohromady, aby sa mohli vrátiť domov, do Atén. Keď si však Aliki začne uvedomovať, že ich plán nefunguje – alebo ešte horšie, že vlastne ani žiadny nemajú, priepasť medzi ňou a Petrosom sa začne prehlbovať.

Axios IV.

Hlavné udalosti nasledujúceho týždňa z oblasti politiky, biznisu a technológií. Témy, ktoré tvoria budúcnosť.

Očakávajte mediálne pokrytie veľkej aktuálnej témy, krátke dokumentárne filmy, rozhovory s najvýznamnejšími osobnosťami a dôveryhodné prehľady v zhustenom formáte, ktoré sa dajú zdieľať.

Reklama

Love Life II.

Nevtieravý romantický seriál Love Life zachytáva cestu od prvej lásky až k tej poslednej, a súčasne sleduje, ako nás ľudia, s ktorými sa v jej priebehu stretávame, ovplyvňujú a formujú, kým s niekým z nich nezostaneme už navždy. V každej sérii tejto komediálnej antológie hľadá iný hlavný hrdina svoju životnú lásku.

Druhá séria sa zameriava na Marcusa Watkinsa (William Jackson Harper), ktorý sa dostáva z niekoľkoročného vzťahu so ženou, ktorú považoval za svoju vyvolenú. Potom, čo náhle stratil pevnú pôdu pod nohami, sa vydáva hľadať lásku svojho života. Hoci sa domnieval, že už ju dávno našiel…

Doom Patrol III.

Najdivnejšia skupina superhrdinov zo sveta DC – Cliff Steele alias Robotman (Brendan Fraser), Larry Trainor alias Negative Man (Matt Bomer), Rita Farrová alias
Elasti-Woman (April Bowlbyová), Crazy Jane (Diane Guerrerová) a Victor Stone alias Cyborg (Joivan Wade) sú späť. Tretia séria začína konfrontáciou Dorothy (Abi Montereyová) so Sviečkarom, ktorá vedie ku zdrvujúcej strate.

Reklama

Doom Patrol sa ocitá na zložitej križovatke a každý jej člen sa snaží čeliť tomu, kým je a kým chce byť. A všetko sa ešte viac skomplikuje, keď v stroji času dorazí Madame Rouge (Michelle Gomezová) s veľmi špecifickým poslaním, len keby si na neho pamätala.

Severné vody / The North Water

Výborná päťdielna miniséria stanice AMC nielen pre divákov, ktorých nadchol arktický mysteriózny seriál Teror (2018). Vo Veľkej Británii a v arktickej pustatine koncom päťdesiatych rokov 19. storočia sa odohráva príbeh bývalého vojenského chirurga Patricka Sumnera (Jack O‘Connell), ktorý sa prihlási ako lodný lekár na veľrybársku výpravu do Arktídy.

Na palube stretáva harpunára Henryho Draxa (Colin Farrell), brutálneho zabijaka, ktorého obludné správanie má pôvod v krutom svete, v ktorom vyrastal. Summer sa snaží uniknúť svojej temnej minulosti a na strastiplnej ceste s psychopatickým vrahom sa ocitá v drsnom mužskom svete. Zvádza boj o prežitie v arktickej pustatine a snaží sa nájsť vykúpenie.

Reklama

Wild Republic

V neprebádanej oblasti na úpätí Álp prechádza skupina mladistvých delikventov špeciálnym vzdelávacím programom, ktorý ich má opäť začleniť do spoločnosti. Jeden z nich náhle zomrie násilnou smrťou a nikto netuší, čo sa stalo. Mladí ľudia stoja pred ťažkým rozhodnutím – majú počkať, kým zločin vyšetria úrady? Alebo radšej utiecť a vziať svoj osud do vlastných rúk?

Po zlých skúsenostiach s políciou neveria, že sa s nimi bude zaobchádzať spravodlivo. Utekajú do hôr, na najvyššie vrcholky Álp. Zdá sa to beznádejné, kým nenarazia na zložitý jaskynný systém, kde sa ukryjú pred vetrom, počasím i prenasledovateľmi. Tam si založia vlastný štát.

Hliadka / The Watch

Seriál sleduje skupinu odpadlíkov z Mestskej hliadky, ktorí musia prekonať sami seba a nájsť guráž k záchrane sveta. Trollovia, vlkolaci, čarodejníci a ďalší vláštni hrdinovia čelia diabolskému plánu na vzkriesenie obrovského draka. Nastane koniec sveta v podobe, v akej ho poznajú?

Reklama

Zábavný a napínavý seriál od scenáristu a výkonného producenta Simona Allena je inšpirovaný postavami zo známej knižnej fantasy Plochozem od Terryho Pratchetta. Tešiť sa môžete na Samuela Elánia, poslednú aristokratku lady Sibylu Berankin, naivného, ale odvážneho Karotku, tajomného Angua, geniálnu forenznú znalkyňu Pleskot aj osobité stvárnenie Smrťa!

Veľká II. / The Great II.

Tony McNamara (scenárista Favoritky nominovaný na Oscara) prichádza s druhou sériou antihistorickej, žánre ohýbajúcej, vtipnej výpravy naprieč Ruskom 18. storočia. Katarína Veľká sa konečne ujíma ruského trónu. Zosnovať prevrat proti manželovi jej pripadalo ťažké, ale nebolo to nič v porovnaní s oslobodením krajiny, ktorá o slobodu nestojí.

Katarína sa púšťa do vojny so svojím dvorom, vojskom a dokonca aj s vlastnou matkou, aby priniesla Rusku osvietenie. Bojuje aj so svojím srdcom, keď sa z nenávideného manžela Petra pomaly stáva… Väzeň? Spojenec? Milenec? Katarína si nakoniec uvedomí, že ak chcete zmeniť svoju krajinu, musíte jej najprv dovoliť, aby zmenila vás. A že stať sa „Veľkou“ vyžaduje obrovské úsilie.

Reklama

Roswell: New Mexico III.

Prichádza už tretia séria populárneho seriálu žánru science fiction! Rodáčka z Roswellu Liz Ortecho sa pred desiatimi rokmi po smrti milovanej staršej sestry rozhodla všetko opustiť. Jej otec však ochorel a ona sa vracia do turistickej atrakcie v Novom Mexiku, aby sa k nemu nasťahovala.

Po príchode sa Liz stretne so svojou pubertálnou platonickou láskou Maxom Evansom, ktorý teraz pracuje pre miestnu políciu. Chémia medzi nimi je okamžitá a elektrizujúca. Liz však čoskoro odhalí, že Max je mimozemšťan a po celý život skrýval svoje nadprirodzené schopnosti aj tie, ktorými disponujú jeho nepozemská sestra Isobel a kamarát Michael Guerin…

Čo robíme v temnotách III. / What We Do in the Shadows III.

Seriál natočený (okrem iného aj čerstvým držiteľom Oscara za najlepší scenár, režisérom Králička Joja – Taikaom Waititim) v dokumentárnom štýle. Seriál nazerá pod pokrievku každodenných, alebo skôr každonočných životov troch upírov „žijúcich“ už stovky rokov na Staten Islande. Samozvaným vodcom skupiny je bojovník a dobyvateľ z Osmanskej ríše – Nandor Neúprosný.

Reklama

Potom je tu britský upír Laszlo – tak trochu darebák, švihák a frajer, ako o sebe s obľubou hovorí – a Nadja, zvodkyňa, pokušiteľka a upírska verzia Bonnie od Clyde v Lászlovom podaní. Po nečakanej návšteve ich temného pána, baróna Afanasa, sa upíri majú vrátiť k tomu, čím boli po svojom príchode na Staten Island poverení – teda ku kompletnému ovládnutiu nového sveta.

Mesto na kopci II. / City on a Hill II.

Začiatkom deväťdesiatych rokov minulého storočia sa to v Bostone hemží nebezpečnými zločincami, ktorí sú podporovaní miestnymi strážcami zákona. Korupcia a rasizmus sú na dennom poriadku, kým sa náhle všetko nezmení. Fiktívny príbeh z produkcie Showtime o skutočnej udalosti, známej z učebníc kriminalistiky ako Bostonský zázrak, sa točí okolo afroamerického zástupcu okresného návladného Decourcyho Warda (Aldis Hodge), ktorý sem prichádza z Bostonu s cieľom presadiť zmeny.

Je nútený sa spojiť so skorumpovaným, ale váženým veteránom z radov FBI Jackiem Rohrom (Kevin Bacon) a spolu sa zamerajú na rodinu ozbrojených lupičov áut. Do prípadu sa neskôr zapojí celý bostonský justičný systém…

Reklama

Futbalový talent III. / All American III.

Spencer James je talentovaný hráč amerického futbalu a vynikajúci študent strednej školy South Crenshaw High. Futbalový tréner Billy Baker z Beverly High mu ponúkne, aby sa pripojil k jeho tímu v Beverly Hills. Spencerová matka Grace a jeho najlepší kamarát Coop mladého hráča presviedča, že príležitosti sa treba chytiť.

Spencer sa musí pohybovať v dvoch svetoch – vo štvrti na juhu, ktorú dobre pozná, a v bohatom svete Beverly Hills, ktorý mu ponúka šancu v živote niečo dosiahnuť. Keď sa potom musí nasťahovať k Billymu a jeho rodine, aby si zabezpečil presun do Beverly, stráca pevnú pôdu pod nohami… Seriál je inšpirovaný životom amerického profesionálneho futbalistu Spencera Paysingera.

Zdroj: HBO

Reklama
Exit mobile version