Site icon REWIND.sk

Nový Harry Potter a viac: Nakopni rok 2022 nádielkou očakávaných online filmov a seriálov

ocakavane online filmy a serialy

Zdroj: youtube.com, unsplash.com

Reklama

Očakávané filmy a seriály na streamovacej službe

Aj tento mesiac vám prinášame programové tipy od HBO GO. Očakávané filmy a seriály, ktoré si v januári 2022 budete môcť pozrieť na tejto streamovacej službe. Nájdete medzi nimi žánre od výmyslu sveta, cez svetové vysoko-rozpočtové produkcie, až po malé zahraničné projekty, ktoré stoja za to.

EUFORIE II. (Eufória II. / Euphoria II.)

„Nebude žiadna sranda to sledovať,“ vyhlásila o druhej sérii troma cenami Emmy ovenčeného, teenagermi celého sveta milovaného seriálu jeho hviezda, americká herečka, speváčka a popkultúrny idol Zendaya.

Reklama

V mestečku East Highland, kde sú životy všetkých neúprosne prepletené, hľadá sedemnásťročná Rue (Zendaya) nádej a čelí tlakom lásky, straty a závislosti. Rue je stredobodom kolobehu pestrých životov stredoškolských študentov, ktorí bojujú so svojimi vnútornými démonmi. Užívanie drog, nie príliš bezpečný sex a zbytočné násilie…

Reklama

TICHÉ MÍSTO: ČÁST II
(Tiché miesto: Časť II / A Quiet Place Part II)

Prežijete, len keď budete potichu. Vďaka tomu, že Abbottovci rešpektovali jednoduché, ale veľmi dôležité pravidlo, dokázali /teda skoro všetci/ prežiť Tiché miesto I. Pokračovanie úspešného hororu im však do cesty postaví nové, oveľa náročnejšie výzvy. Abbottovci opúšťajú svoju farmu, ktorá bola vďaka systému pomerne prísnych pravidiel relatívne bezpečným miestom. Vydávajú sa na extrémne nebezpečnú cestu, na konci ktorej snáď čaká niekto, kto im pomôže.

Počas svojho putovania i však uvedomia, že rovnako veľké nebezpečenstvo ako od votrelcov z inej planéty, im môže hroziť aj od vlastných ľudí, ku ktorým upínali všetky svoje nádeje na záchranu. Po obrovskom úspechu prvej časti sa John Krasinski pustil do oveľa epickejšieho pokračovania, v ktorom sa stretneme s mnohými novými postavami, natoľko odolnými, že dokázali prežiť.

TOM A JERRY
(Tom & Jerry)

Poznáme ich z animovaných príbehov, na ktorých vyrástli celé generácie. Čo ak sa však vyberú do sveta – a to rovno do toho nášho, reálneho?

Reklama

Keď sa Jerry presťahuje do luxusného hotela, kde práve prebieha svadba storočia, jej zúfalá organizátorka si najme Toma, aby jej pomohol sa myšiaka zbaviť. Naháňačka kocúra a myši však skoro zničí nielen jej kariéru a chystanú svadbu, ale aj celý hotel.

JIDÁŠ A ČERNÝ MESIÁŠ
(Judáš a čierny mesiáš / Judas and the Black Messiah)

Jeden z najlepších filmov minulého roka, ovenčený dvoma Oscarmi, ktorý si nenechajte ujsť, a to nielen kvôli doplneniu mozaiky modernej americkej histórie. Ide o príbeh z napätého sklonku šesťdesiatych rokov minulého storočia, kedy v Spojených štátoch vrcholili akcie hnutia za občianske práva a na čele FBI stál radikálny J. Edgar Hoover (Martin Sheen).

Informátor FBI William O‘Neal (LaKeith Stanfield) sa infiltruje do illinoiskej pobočky Strany čiernych panterov, aby sledoval ich charizmatického vodcu Freda Hamptona (Daniel Kaluuya). Obratný O’Neal ľahko manipuluje svojimi kolegami i tými, pre ktorých pracuje, najmä zvláštnym agentom Royom Mitchellom (Jesse Plemons). V jednej zásadnej veci však tápe: mal by sa postaviť na stranu dobra, alebo má Čiernych panterov za každú cenu zničiť, ako to požaduje sám riaditeľ FBI – J. Edgar Hoover?

Reklama

SNAKE EYES: G.I. JOE ORIGINS
(Snake Eyes: G.I. Joe Origins)

Ďalší filmový G.I. Joe! Tento spin-off sa vracia k počiatkom jednej zo zásadných postáv príbehu. V boji proti teroristickej skupine Cobra sa protagonista Snake Eyes spojí so vznešeným japonským nindžom Storm Shadowom (Andrew Koji), ktorý mu umožní trénovať v radoch členov prastarého bojovníckeho klanu Arašikage.

Snake Eyes sa po náročnom výcviku stane dokonalým bojovníkom. Jeho česť a oddanosť však prejdú veľkou skúškou, ktorá by mohla znamenať stratu všetkého, za čo kedy bojoval. Podarí sa mu pomstiť svojho otca a nepošpiniť sa prízemným zlom?

STŘÍPKY
(Malé veci / The Little Things)

Traja oscaroví herci na opačných stranách barikády v príbehu o posadnutosti vyšetrovateľov a vyšinutosti podozrivého. Zástupca šerifa Joe „Deke“ Deacon (Denzel Washington) je z Kern County v Kalifornii vyslaný do Los Angeles na rutinný zber dôkazov. Namiesto toho sa s novým parťákom Jimom Baxterom (Rami Malek) zapoja do pátrania po sériovom vrahovi, ktorý terorizuje celé mesto.

Reklama

V priebehu sledovania a vyšetrovania podozrivého (majstrovsky ho stvárnil Jared Leto, ktorému psychopati idú viac než čokoľvek iné) sa začínajú odkrývať znepokojujúce tajomstvá z Dekeho minulosti, ktoré by mohli ohroziť nielen tento prípad.

DOOM PATROL III.
(Doom Patrol III.)

Najdivnejšia skupina superhrdinov zo sveta DC – Cliff Steele alias Robotman (Brendan Fraser), Larry Trainor alias Negative Man (Matt Bomer), Rita Farrová alias Elasti-Woman (April Bowlbyová), Crazy Jane (Diane Guerrerová) a Victor Stone alias Cyborg (Joivan Wade) sú späť.

Tretia séria začína konfrontáciou Dorothy (Abi Montereyová) so Sviečkarom, ktorá vedie ku zdrvujúcej strate. Doom Patrol sa ocitá na zložitej križovatke a každý jej člen sa snaží čeliť tomu, kým je a kým chce byť. A všetko sa ešte viac skomplikuje, keď v stroji času dorazí Madame Rouge (Michelle Gomezová) s veľmi špecifickým poslaním, len keby si na neho pamätala.

Reklama

ZAHRADNÍCI
(Záhradníci / Landscapers)

Štvordielna miniséria rozpráva na základe skutočných udalostí podivný príbeh zdanlivo obyčajného manželského páru, ktorý sa stane stredobodom záujmu kriminalistov po tom, čo sú na záhrade domu v Nottinghame nájdené dve telá. Susan (Olivia Colman) a Christopher (David Thewlis) Edwardsoví už viac ako pätnásť rokov utekajú pred realitou.

Potom, čo Christopher zavolá domov svojej nevlastnej matke, vyjde najavo ich podiel na dávnom hroznom zločine. V priebehu vyšetrovania, inšpirovaného Susaninou posadnutosťou starými westernami a klasickou kinematografiou, sa dvojica stáva hollywoodskymi hrdinami vo svojom vlastnom milostnom príbehu.

VE JMÉNU NAŠEHO PÁNA II.
(V mene nášho Pána II. / The Righteous Gemstones II.)

Danny McBride (Boj o riaditeľňu) sa vracia na HBO v komediálnom seriáli o svetovo preslávenej televanjelickej rodine s dlhou tradíciou deviantného správania, chamtivosti a charitatívnej činnosti – to všetko v mene Pána Ježiša Krista. Jesse Gemstone (Danny McBride) sa považuje za priekopníka v kázaní televíznym masám.

Reklama

To, čo vybudoval jeho otec Eli Gemstone (John Goodman), sa rozhodol vziať a rozšíriť pre modernejšie publikum… V druhej sérii je naša požehnaná rodina Gemstoneových ohrozovaná zlými ľuďmi z minulosti i súčasnosti: chcú zničiť ich impérium!

NĚKDO, NĚKDE
(Niekto, niekde / Somebody Somewhere)

Napriek rozľahlým plániam a nekonečným prériám môže Kansas niekomu, ako je Sam Miller, pripadať zväzujúci. V seriáli inšpirovanom životom Bridget Everett hrá táto komička a speváčka samu seba v úlohe Sam, ktorá navonok vyzerá ako pravá Kansasanka, ale do svojho rodného mesta tak celkom nezapadá.

Bojuje so stratou a sebaprijatím a záchranou je pre ňu spev. Ten ju zavedie na cestu sebapoznania a do spoločenstva podobne zmýšľajúcich outsiderov, ktorí zdanlivo tiež nikam nepatria, ale nevzdávajú sa. Vďaka nim Sam pochopí, že nájsť spriaznené duše aj svoje miesto vo svete je možné kdekoľvek.

Reklama

POZLACENÝ VĚK
(Pozlátený vek / The Gilded Age)

Milovníci Panstva Downton, tento desaťdielny seriál je niečo pre vás! Koniec devätnásteho storočia sa v Amerike niesol v znamení veľkých hospodárskych zmien. Mnohí nechutne zbohatli, iní naopak prišli o všetok majetok… Príbeh začína v roku 1882, kedy sa osirelá dcéra južanského generála Marian Brook presťahuje do honosného newyorského domu k svojim staromódnym tetám Agnes van Rhijn a Ady Brook.

V sprievode vzdelanej Afroameričanky Peggy Scott sa nevedomky zapletie do spoločenského stretu medzi jednou z tiet a nehorázne bohatými susedmi, bezohľadným železničným magnátom Georgeom Russellom a jeho ambicióznou manželkou Bertou. Bude sa Marian vo vzrušujúcom svete na prahu modernej doby riadiť zavedenými spoločenskými pravidlami, alebo si prerazí svoju vlastnú cestu?

HARRY POTTER, DVACET LET FILMOVÉ MAGIE: NÁVRAT DO BRADAVIC
(Harry Potter 20 rokov filmovej mágie: Návrat do Rokfortu / Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts)

Pokiaľ ste vlani uronili slzu pri nostalgickom návrate jedného z najpopulárnejších seriálov vôbec v špeciáli Priatelia: Zase spolu, toto bude niečo pre vás. Daniel Radcliffe, Rupert Grint a Emma Watson sa prvýkrát od posledného filmu čarodejníckej ságy opäť stretávajú pred kamerami.

Reklama

Obľúbená trojica sa vracia do Rokfortu pri príležitosti dvadsiateho výročia premiéry prvého filmu: Harry Potter a Kameň mudrcov. Špeciál ponúkne pohľad do zákulisia natáčania, desiatky ďalších postáv z legendárnej osemdielnej série, rozhovory s jednotlivými hercami i ich spoločné rozprávanie.

BESTIE MUSÍ ZEMŘÍT
(Beštia musí zomrieť / The Beast Must Die)

Nočná mora každého rodiča: šesťročný chlapec zomrie pri autonehode, neznámy vinník odíde bez poskytnutia pomoci. Frances (Cush Jumbo) chce synovu smrť za každú cenu pomstiť a muža, ktorého považuje za vinníka, chce vypátrať a zabiť.

Keď sa na ostrove Wight zúfalá žena rozhodne vziať záležitosť do vlastných rúk, musí problémový (ale výborný) detektív Strangeways (Billy Howle) rozpliesť sieť tragédie a nastoliť spravodlivosť… Šesťdielna britská miniséria vás pripúta k obrazovkám.

Reklama

FOLKLÓR II.
(Folklore II.)

Taiwanská hororová antológia z produkcie HBO Asia vychádza z hlboko zakorenených mýtov a folklórov naprieč Áziou. Druhá séria sa odohráva na šiestich rôznych ázijských územiach: na Taiwane, v Japonsku, Thajsku, na Filipínach, v Indonézii a Singapure.

Pokračuje v predstavovaní ázijských tradícií a povier a skúma stav človeka, ktorý je vystavený nadprirodzeným javom. Každá časť, ktorú natočil miestny režisér z daného teritória, ponúka inú perspektívu.

A JAK TO BYLO DÁL…
(Ako to bolo ďalej… / And Just Like That…)

Nová kapitola Sexu v meste z produkcie HBO Max nadväzuje na ikonický seriál HBO vysielaný v rokoch 1998–2004, ktorý ženy akéhokoľvek veku a povahy nikdy neomrzí, či už ich zaujíma móda, život v New Yorku, feminizmus všedného dňa alebo ozajstní muži, nezadaní a najlepšie ideálni.

Reklama

Nový desaťdielny seriál s názvom Ako to bolo ďalej opäť sleduje nerozlučné priateľstvo Carrie (Sarah Jessica Parker), Mirandy (Cynthia Nixon) a Charlotte (Kristin Davis) na ich zložitej životnej ceste po päťdesiatke. Čakajte romantiku, humor, starých známych vrátane pána Božského a úchvatné kostýmy, ktoré seriál podľa knižnej predlohy spisovateľky Candace Bushnell tak preslávili.

MALÝ SHELDON V.
(Young Sheldon V.)

Pre mladého Sheldona Coopera nie je ľahké vyrastať vo východnom Texase. Byť najväčším géniom svojej generácie, ktorý vyniká v pokročilej matematike aj vede, totiž nie je to vždy výhodou, najmä v krajine, kde majú zvrchovanú pozíciu náboženstvo a futbal. A zatiaľ čo sa zraniteľný, nadaný a trochu naivný Sheldon vyrovnáva so svetom, jeho úplne obyčajná rodina musí nájsť spôsob, ako sa vyrovnať s ním.

V priebehu 12 rokov vysielania seriálu Teória veľkého tresku sa diváci zoznámili s legendárnym, výstredným a výnimočným Sheldonom Cooperom. Tento vtipný seriál nám dáva príležitosť spoznať jeho detstvo, keď sa vydáva na neobvyklú a sľubnú cestu k dospelosti.

Reklama

ROSWELL: NOVÉ MEXIKO IV.
(Roswell: New Mexico IV.)

Prichádza už štvrtá séria populárneho seriálu žánru science fiction! Rodáčka z Roswellu Liz Ortecho sa pred desiatimi rokmi po smrti milovanej staršej sestry rozhodla všetko opustiť. Jej otec však ochorel a ona sa vracia do turistickej atrakcie v Novom Mexiku, aby sa k nemu nasťahovala. Po príchode sa Liz stretne so svojou pubertálnou platonickou láskou Maxom Evansom, ktorý teraz pracuje pre miestnu políciu.

Chémia medzi nimi je okamžitá a elektrizujúca. Liz však čoskoro odhalí, že Max je mimozemšťan a po celý život skrýval svoje nadprirodzené schopnosti aj tie, ktorými disponujú jeho nepozemská sestra Isobel a kamarát Michael Guerin…

SUPERMAN A LOIS II.
(Superman and Lois II.)

Ďalších desať častí pohodového seriálu, hodnoteného ako jeden z najlepších súčasných počinov týkajúcich sa hrdinov DC univerza. Muž z ocele Clark Kent, najslávnejší superhrdina na svete, a Lois Lane, najznámejšia komiksová novinárka, čelia doteraz najväčšej výzve: stresu a problémom pracujúcich rodičov v dnešnej spoločnosti!

Reklama

A to po rokoch konfrontácií so superzloduchmi, monštrami pustošiacimi Metropolis a mimozemskými útočníkmi odhodlanými vyhladiť ľudskú rasu… Ako keby náročná výchova dvoch synov nebola už tak dosť zložitá, musia si robiť starosti aj s tým, či synátori Jonathan a Jordan časom nezdedia po svojom otcovi superschopnosti.

ANGELA BLACK
(Angela Black)

Život Angely Black vyzerá idylicky: žije v nádhernom dome na londýnskom predmestí, pracuje ako dobrovoľníčka v psom útulku, má dvoch skvelých synov a charizmatického, pracovitého manžela Oliviera (Michael Huisman). Za dverami okúzľujúcej domácnosti je však Angela (Joanne Froggatt) obeťou brutálneho násilia a psychického týrania.

Nemá silu sa z devastujúceho vzťahu vymaniť. Náhodou ju však osloví súkromný detektív Ed (Samuel Adewunmi), ktorý odhalí Olivierovo najtemnejšie tajomstvo. Keď sa Angela dozvie desivú pravdu o svojom manželovi, je v šoku. Môže však detektívovi veriť? A dokáže opustiť život, ktorý tak dôverne pozná a vymaniť sa z pazúrov svojho muža?

Reklama

LOVE LIFE II.
(Love Life II.)

Nevtieravý romantický seriál Love Life zachytáva cestu od prvej lásky až k tej poslednej, a súčasne sleduje, ako nás ľudia, s ktorými sa v jej priebehu stretávame, ovplyvňujú a formujú, kým s niekým z nich nezostaneme už navždy. V každej sérii tejto komediálnej antológie hľadá iný hlavný hrdina svoju životnú lásku.

Druhá séria sa zameriava na Marcusa Watkinsa (William Jackson Harper), ktorý sa dostáva z niekoľkoročného vzťahu so ženou, ktorú považoval za svoju vyvolenú. Potom, čo náhle stratil pevnú pôdu pod nohami, sa vydáva hľadať lásku svojho života. Hoci sa domnieval, že už ju dávno našiel…

WORK IN PROGRESS II.
(Work in Progress II.)

Druhá séria seriálu WORK IN PROGRESS, ktorý vychádza z jej vlastného života, sa vracia k postave Abby McEnanyovej vo chvíli, keď sa zotavuje z rozchodu. Štyridsaťšesťročná lesbička Abby, ktorá sa sama priznáva k nadváhe, neochotne prijíma fakt, že je príliš zaneprázdnená na to, aby sa zabila.

Reklama

V skutočnosti si práve začína dávať život dohromady…keď sa globálna pandémia skríži s naliehavou rodinnou situáciou a donúti ju vydať sa na neprebádané územie. V hlavnej úlohe Abby McEnanyová.

VRAŽDY V PEMBROKSHIRE
(The Pembrokeshire Murders)

Napínavý a zároveň poučný seriál približuje pátranie po najznámejšom sériovom vrahovi v dejinách Walesu a odhaľuje príbeh prelomového prípadu, ktorý určil smer, akým sa postupuje pri riešení odloženého vyšetrovania kriminálnych činov. V roku 2006 sa vrchný inšpektor Steve Wilkins (Luke Evans) rozhodne opäť otvoriť dva odložené prípady vrážd z osemdesiatych rokov minulého storočia.

Vďaka priekopníckym forenzným metódam a starostlivej detektívnej práci nájde Wilkins a jeho tím mikroskopickú DNA a vlákna, ktoré by mohli spájať vraždy so sériou vlámaní z prelomu osemdesiatych a deväťdesiatych rokov. Páchateľovi týchto zločinov sa blíži koniec trestu odňatia slobody. Podarí sa vyšetrovateľom získať dostatok dôkazov, aby mohli podozrivého obviniť ešte pred jeho prepustením?

Reklama

Zdroj: HBO

Exit mobile version