Site icon REWIND.sk

Môžeme po GTA 5 očakávať jedno z najlepších RPG Zaklínač 3: Divoký Hon úplne zdarma?

Zaklínač 3 zadarmo

Zdroj: vg247.com

Reklama

Epic Games Store neprestáva s rozdávaním 

Ešte pred svojím oficiálnym vzniknutím sme vedeli, že novovytvorená platforma štúdia Epic Games to rozhodne nebude mať jednoduché. Každopádne sa zástupcovia firmy a digitálnej platformy rozhodli, že budú hráčom poskytovať rôzne tituly úplne zdarma a pravidelne. Práve vďaka tomu sa, pravdepodobne, už onedlho dočkáme veľkolepého finále The Witcher 3 zadarmo.

Áno, nedávno sme vás informovali o tom, že Grand Theft Auto V, teda jeden z komerčne najúspešnejších titulov hernej histórie, sa objaví na tejto platforme a bude dostupný úplne zdarma. Koniec koncov, takéto rozhodnutie dávalo zmysel, keďže sa jedná o starší, no stále populárny a mimoriadne živý projekt.

Reklama

Epic Games pritom ohlasuje jednotlivé tituly týždeň vopred, avšak v tomto prípade urobil výnimku a museli sme sa uspokojiť s označením mysterióznej hry. To naznačovalo, že pôjde o väčší titul než je zvykom a tradíciou, nakoľko len zriedkavo sme sa dočkali obrovského AAA projektu.

Reklama

Z tohto hľadiska najatraktívnejšou hrou zdarma bol počin od našich českých susedov, Kingdom Come: Deliverance, čiže rozsiahle stredoveké RPG, ktoré si zakladalo na historickej korektnosti, realistických prvkoch a originálnom prístupe k zaužívanému žánru.

Zdroj: store.steampowered.com

Poľská legenda menom Zaklínač 

Knižná sága o bojovníkovi s monštrami Geraltovi vychádza už nejaký ten rok. Presnejšie v roku 1994 sme sa dočkali úplne prvého dielu, avšak treba dodať, že hoci recenzie boli veľmi dobré, o svetovom fenoméne sme hovoriť nemohli. Rozhodne kreatívnemu peru Andrzeja Sapkowského neupierame talent, avšak Zaklínač pocítil zďaleka najväčší úspech na hernom poli.

Pred trinástimi rokmi prišlo malé a ešte neskúsené štúdio CD Projekt s titulom Zaklínač, ktorý je dnes považovaný za RPG kult. Obzvlášť v našich končinách, kde si mnohí dodnes pamätajú na český dabing. Každopádne šlo o fantastický projekt, ktorý dokázal bravúrne priblížiť atmosféru kníh.

Reklama

Tú sa mu podarilo nasadiť na zábavnú, i keď z dnešného pohľadu archaickú hrateľnosť a vyrozprávať fascinujúci príbeh. Prvým dielom poľskí vývojári nepovedali posledného slovo a Geraltova masívna dejová línia sa rozvetvila v dvoch ďalších pokračovaniach.

Geralt a jeho epos The Witcher 3 zadarmo?

A práve to druhé, takže Zaklínač 3: Divoký Hon, by sa malo v najbližšej dobe dostaviť na Epic Games Store. Ak by ste náhodou žili pod kameňom a tento herný fenomén vám unikol, vedzte, že ide o jednu z najlepších hier všetkých čias, ktorá sa v rebríčkoch kvality často objavuje na popredných priečkach.

Ponúka viac ako dvesto hodín herného obsahu. Hrateľnosť je naplnená pútavými dialógmi, skvelými súbojmi, dychberúcou vizuálnou stránkou a obľúbenou kartovou hrou Gwent. Zaklínač 3 ponúka rozmanité prostredie, nespočetnú faunu i flóru a do toho všetkého pridáva veľkolepý príbeh o súboji s mýtickým Divokým Honom.

Reklama

Projekt, ktorého metascore je momentálne na hodnote 93%, by sa mal čoskoro stať súčasťou ponuky Epic Games Store. V prípade, že bude nasledovať trend Grand Theft Auto V, dočkáme sa ho zadarmo.

Zástupcovia firmy si na svoju platformu nalákajú väčšie množstvo hráčov a mnohí možno vezmú Epic Store na milosť. Každopádne na záver ešte spomenieme, že by sme sa mali dočkať kompletnej edície, ktorá obsahuje aj dve obrovské rozšírenia s takmer päťdesiatimi hodinami herného obsahu.

Myslíte, že sa naozaj dočkáme hry Zaklínač 3: Divoký Hon úplne zdarma? Nepochybne by šlo o najväčší a pravdepodobne i najlepší projekt, aký nám bol doposiaľ sprístupnený bez nutnosti platenia. Pokojne nám dajte vedieť svoj názor prostredníctvom komentárov.

Reklama

Zdroj: reddit.com

Exit mobile version