Vizuálna katastrofa a tohto mesačný „boxoffice“ | Bohovia Egypta

Nenechajte si ujsť

Branislav Petrus
Branislav Petrus
Keby mi povieš aby som dobil svet a na výber mi dáš nôž a slovo, vyberiem si slovo. Pretože ak sa ho naučíš správne používať, pochopíš, že práve slovo je tá najsilnejšia zbraň.

príchodom 36. ročníka ocenenia Malina k nám prišla v roku 2016 zatiaľ najväčšia „bomba“. Určite to nie je náhoda, pretože tento film si určite zaslúži nomináciu. Bohovia Egypta, takto sa nazýva katastrofa od Lionsgate. Očakáva sa, že film za jeho prvý týždeň zinkasuje iba 13 až 13.700.000 USD. Pre porovnanie, Deadpool už má za sebou štvrť miliardy a tento týždeň je na najlepšej ceste k ďalšiemu víťazstvu v rade. Film za prvý deň zarobil žalostných 4.700.000 USD. Rozpočet sa vyšplhal na 140 miliónov, takže môžeme povedať, že Lionsgate je momentálne dosť v strate.

Začiatkom tohto mesiaca, počas rozhovoru s WallStreet, manažéri Lionsgate sa snažili presvedčiť investorov, že Bohovia Egypta bude prekvapivý hit, taktiež bojovali za nižšie dane s dôvodu streľby počas natáčanie v Austrálii. Film nie je úplne odsúdený k záhube. V Číne sa film bude premietať až 11.marca a stále je šanca, že sa tržby pomerne zdvihnú. Predsa len, herecké obsadenie je asi to jediné, čo na filme zaujme.

Pred tým, než sa film dostal do kín, Lionsgate vrazili pomerne veľkú kopu peňazí do reklamy počas Super Bowlu. Neviem, kam sa diváci pozerali počas tejto reklamy, ale ako môžme vidieť, film ich nezaujal. Opakom bol Deadpool, ktorý publiku pomotal hlavy. V týchto dňoch získal ďalších 31 miliónov. Na domácom trhu to je 263 miliónov a celosvetovo už neuveriteľných 529 miliónov a žiadne známky spomalenia zatiaľ nevidíme. Táto sólo postavička menom Wade Wilson sa ukázala byť populárnejšia ako samotný Wolverine.

Tento víkend sa do kín dostal aj nevýrazný životopisný film Eddie Eagle od štúdia Fox, ktorý sa odhaduje na 5.miesto so ziskom 5,6- 5,8 milióna USD. Rozpočet filmu sa pohybuje na čiastke 35 miliónov USD a tým pádom Lionsgate nie je ako jediné štúdio v strate. Ďalším filmom je Triple 9, ktorý sa tiež pohybuje na rovnakej lodi.

Tento mesiac sme sa dočkali aj dobrých, aj menej dobrých filmov. Otázkou je, či ovládne Deadpool „boxoffice“ aj štvrtý týždeň v rade, alebo sa Bohovia Egypta schopia a dostanú sa na výslnie? Ak sa mi to nepodarí, Gerard Butler bude mať aj druhú šancu. Jeho film London Has Fallen by mohol nakopať Wade Wilsona do zadku. Šance sú síce malé, ale nikdy neviete. Tento mesiac sa ešte dočkáme animovaného filmu od Disney s názvom Zootopia, ktorý by mohol byť veľký kasový hit, najme preto, že takéto typy často ťahajú do kín celé rodiny. Tak čo si teda myslíte? Videli ste už Bohov Egypta? Je to naozaj také zlé ako sa hovorí?

Film Bohovia Egypta bol vypustený v kinách 26.februára 2016.

 

 

 

 

Mohlo by sa ti páčiť

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- REKLAMA -

Najnovší obsah

- REKLAMA -