Váš Windows má vstavanú mocnú funkciu, o ktorej ste netušili. Zapli sme ju a vybrali TOP triky

Nenechajte si ujsť

Andrej Cvik
Andrej Cvik
Mám 23 rokov a moje 4 najobľúbenejšie veci na svete sú káva a moje dve mačky. A tá štvrtá je tajná.

Užitočná AI funkcia, ktorú má zabudovaný každý Windows

Umelá inteligencia je vo svete technológií a spotrebnej elektroniky najviac skloňovanou témou posledných rokov. Napríklad aj na veľtrhu CES 2024 malo takmer každé nové zariadenie prívlastok „AI“, či už v reálnej podobe, alebo len za účelom marketingu.

Medzi spoločnosti, ktoré nezaspali dobu a snažia sa silu umelej inteligencie sprístupniť svojim používateľom, jednoznačne patrí aj Microsoft. Ako sme dávnejšie informovalo, v operačnom systéme Windows pribúda AI asistent Copilot, ktorý sľubuje výrazné zefektívnenie práce. My sme si jednu z jeho funkcií vyskúšali, pričom prístup ku nej máte aj vy.

Microsoft Copilot je veľký jazykový model, ktorý dokáže podobne ako konkurencia odpovedať na rôzne otázky, generovať nápady a myšlienky, sumarizovať texty a pracovať s poskytnutými dátami. Spoločnosť už dokonca sprístupnila aj samostatnú mobilnú aplikáciu pre iOS a Android, ktorá je úplne zadarmo.

AI asistent od Microsoftu však má poskytovať jednu veľkú výhodu oproti službám ako napríklad ChatGPT. Práve kvôli zabudovaniu priamo do Windowsu a pridružených aplikácií od Microsoftu má ponúkať aj ďalšie možnosti pomoci pre používateľov. Vďaka tejto integrácii sa ho môžete pýtať na veci súvisiace s tým, čo máte práve na obrazovke otvorené a priamo využívať funkcie AI v kontexte toho, čo práve robíte na svojom počítači. Aktuálne najpraktickejším príkladom je schopnosť efektívnej práce s PDF súbormi.

copilot
Zdroj: Redakcia / snímka obrazovky

Spýtajte sa Copilota

Pri otvorení PDF súboru s textom (nie skenu) cez prehliadač Microsoft Edge si v rýchlom menu v hornej časti obrazovky všimnete tlačidlo „Spýtať sa Copilota“. V nasledujúcej verzii dizajnu ho Microsoft premenuje na tlačidlo s jednoduchým textom „Sumarizovať“.

Mohlo by sa ti páčiť

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- REKLAMA -

Najnovší obsah

- REKLAMA -