Site icon REWIND.sk

Super Bowl sa blíži a s ním aj poriadna dávka spotov. Ktoré filmové štúdia si vyčlenili na propagáciu najväčší balík peňazí?

spoty na super bowl

spoty na super bowl

Reklama

Super Bowl. Udalosť, na ktorú čaká nejeden z nás. Síce sa táto výnimočná akcia netýka našej krajiny, no predsa ju zasiahne vo veľkom štýle. Prečo? Dôvodom sú samozrejme nové a čerstvé trailery, ktoré si pre tento deň pripravia všetky popredné filmové štúdia. A presne o tom bude dnešný článok. NFL je v plnom prúde a podľa dostupných informácií si štúdia vyčlenili na reklamy nemalí balík peňazí. Spoločnosti ako Universal Pictures a Paramount Pictures si už niektoré z nich pripravili a cena 30 sekundového spotu sa bude pohybovať okolo 5 miliónov dolárov.

Zdroj: screenrant.com

Spoty na Super Bowl

Aj keď sa k nám ešte nedostalo, ktoré filmy budú štúdiá propagovať, k dispozícii je hneď niekoľko kandidátov. 

Reklama

Ak si zhrnieme všetky plány, máme z čoho vyberať. Štúdio Universal vo svojom jadre „skrýva“ filmy ako Pacific Rim: Povstanie (23. marec), Blokoti (6. apríl), Pravda alebo odvaha (27. apríl), Jurský svet: Padlé kráľovstvo (22. jún), Očista 4 (4. júl), Skyscraper (13. júl) a Mamma Mia: Here We Go Again! (20. júl), Halloween (19. október), The Grinch (9. november) a Mortal Engines (14. december).

Reklama

Na zozname sa nachádza aj štúdio Paramount, v ktorého repertoári sa taktiež nachádza kvalitná dávka filmov. Sherlock Gnomes (23. marec), Tiché miesto (6. apríl), Bod akcie (11. máj), Mission: Impossible 6 (27. júl), Overlord (26. október) a Bumblebee (21. december).

Zdroj: ifuun.com

Minuloročný Super Bowl patril hlavne vyššie menovaným štúdiám, ktoré sa vo vysokej miere bachli po vrecku. No oplatilo sa? Paramount nám ukázal spoty k filmom Pobrežná hliadka, Transformers: Posledný rytier a Ghost in the Shell. Iróniou je fakt, že konkurencia Universal stavilo všetko na jeden film, Rýchlo a zbesilo 8. Treba napísať, že prvé tri filmy boli sklamaním a propagácia im vysoké zárobky nepriniesla. Zatiaľ čo Rýchlo a Zbesilo zarobilo do dnešného dňa neuveriteľných 1,23 miliardy dolárov a stal sa druhým najlepšie zarabajúcim filmom roku 2017. Prvé miesto mu vyfúklo štúdio Disney a ich Kráska a Zviera, ktorému sa podarilo získať 1,26 miliardy.

Čo všetko nám ešte táto udalosť odhalí?

Warner Bros. sa ako zvyčajne od tohto eventu odčlenilo a do svojej propagácie nedalo ani jeden cent. To isté si prvotne povedalo aj štúdio Disney, no po odkúpení „celého sveta“ sa ich plány zmenili. Zatiaľ bol potvrdený len spot k filmu Solo: A Star Wars Story. To však určite nebude všetko a Disney si pre nás vytiahne určite oveľa viac. Ako je tomu už zvykom, svoje filmy neprezradilo ani štúdio 20th Century Fox a Lionsgate.

Reklama
Zdroj: youtube.com

Očakáva sa, že filmový priemysel bude aj tento rok jedným z najvýznamnejších kupujúcich, čo sa týka reklám. Minulý rok sa vyskytli na štvrtej priečke, kedy ich predbehli automobilky, telekomunikácie a výrobcovia piva. Tieto 4 rozličné kategórie predstavovali až 44% z celkového marketingu od platených inzerentov. Ako tomu bude tento rok? A aké všetky ukážky si pre nás pripravili filmové štúdia? Na tento moment si ešte budeme musieť počkať, kedy sa v Amerike odohrá tento dôležitý zápas plný filmových reklám.

Exit mobile version