Režisér James Cameron prezradil svoj najviac uspokojujúci film v karanténe. Neuveríte, ktorý to je

Nenechajte si ujsť

Filip Glezgo
Filip Glezgo
Volám sa Filip a študujem na Akadémii umení v BB. Kinematografia je vášeň, bez ktorej by som si nevedel predstaviť každodenný život. Tiež sa zaujímam o psychológiu, šport a prírodu. Jediné, čo mi v lete chýba, je zima... Už veľmi dlho som zmiereným s tým, že užívanie si krásy pohyblivých obrázkov na veľkom plátne, bude naveky mojim jediným prekliatím.

Pozitívna stránka karantény? Čas na filmy

Nie len fanúšikovia filmu sú posledné mesiace doma nútene uzavretí kvôli karanténe koronavírusu. Táto jedinečná príležitosť im ale aspoň ponúka doháňanie kinematografie, na ktorú predtým nemali čas. Pritom sa do tohto celosvetového lockdownu dostali samozrejme aj samotní autori a režiséri takýchto filmov.

Jedným z nich je aj legendárny James Cameron, ktorý pri poslednom rozhovore prezradil svoj obľúbený film počas karanténnej doby. Pri režisérovi snímok ako Titanic, Terminátor 2, Votrelci, alebo Avatar, by ste ale takúto snímku naozaj nepredpokladali.

„Jeden z mojich najviac uspokojujúcich filmov, taktiež ako aj mojej rodiny, o ktorom si myslím, že je prekrásne spravený, je Resident Evil.“

Michelle Rodriguez Resident Evil
Michelle Rodriguez v Resident Evil – Zdroj: bloody-disgusting.com

James Cameron má počas uzatvorenej spoločnosti zrejme slabé miesto pre videoherné adaptácie. Hororové zombie Resident Evil vyšlo v roku 2002 a za réžiou stál Paul W.S. Anderson (Horizont udalosti, Rallye smrti, Pompeje).

Videoherná klasika má za sebou už niekoľko filmových sérií

Spoločnosť Umbrella Corporation experimentuje s nebezpečnými vírusmi, až sa v jeden pekný deň všetko úplne pokašle. Komando Alice (Mila Jovovich) a Rain (Michelle Rodriguez) je vyslané na misiu zaistenia smrtiaceho vírusu do priestorov podzemného areálu. Na tomto mieste ale nájdu aj niečo iné, ako len zmätených, alebo mŕtvych zamestnancov. Tí sa napodiv premenili na krvilačných zombie.

„Sledovanie Michelle Rodriguez v tomto filme, ako sa pohybuje  s príšerami, je naozaj veľmi radostné,“ Priznáva režisér James Cameron.

Skutočná guráž
Skutočná Guráž – Zdroj: pinterest.com

Cameron sa taktiež snaží jeho filmové vzdelanie rozšíriť aj ku svojím deťom.

„Snažím sa organizovať večery filmov, ktoré spolu s rodinou sledujeme. Moje deti majú doma ale úplne iný vkus ako ja,“ Pokračuje. „Snažím sa trochu rozšíriť ich obzory. Včera v noci túžili po nejakom westerne, tak som povedal: ‘A čo Skutočná Guráž s Johnom Waynom?’ Povedali: ‘Kto?’ Povedal som im: ‘Dobre, pozrieme sa na Skutočnú guráž.’ Našťastie tento film milovali. Moje dospievajúce dievčatá sú veľmi zamerané na kone a teraz už vedia, kto je legenda John Wayne.“

Avatar 2
Zdroj: polygon.com

Cameronova nekonečná práca s pokračovaním Avatara nám konečne aspoň prezentuje nejaké dôkazy o existencii. Nedávno bolo zverejnených zopár fotiek z natáčania, ktoré ukazujú obrovskú vodnú nádrž, alebo známych hercov. Produkcia filmu by mala pokračovať po skončení karanténneho obdobia.

Zaujal režisér James Cameron svojim tipom aj vás?

Zdroj: empireonline.com

Mohlo by sa ti páčiť

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- REKLAMA -

Najnovší obsah

- REKLAMA -